kelkáposzta

Kelkáposztás tócsni

Kelkáposztás tócsni Hozzávalók: (10 főre) 2 fej kelkáposzta, 1 kg liszt, 2 tojás, 4 dl tejföl, 6 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt bors, só, étolaj a sütéshez. Mártogatós: 4 evőkanál tejföl, 2 gerezd fokhagyma, csipetnyi só. A kelkáposzta külső leveleit eltávolítjuk, a többiből a vastag ereket kivágjuk, több darabra eltépkedjük, és megmossuk. Egy nagyobb fazékba […]

Kelkáposztás tócsni Tovább olvasom »

Nokedli leves gazdagon

Nokedli leves gazdagon Hozzávalók (10 főre): 30 dkg füstölt szalonna, 4 evőkanál sertészsír, 4 nagy fej vöröshagyma, 2 kg burgonya, 4 tv-paprika, 5 paradicsom, 2 evőkanál só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 1 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 1 pár Tóalmási füstölt kolbász, 2 kg hátsó füstölt csülök, 1 csokor zeller, 1 kis fej kelkáposzta. A nokedlihez: 2

Nokedli leves gazdagon Tovább olvasom »

Plutyka – burgonyás káposztaleves

Plutyka – burgonyás káposztaleves Hozzávalók: 30 dkg kelkáposzta, 50 dkg krumpli, 1 teáskanál egész kömény, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 paprika, 1 teáskanál majoránna, 1 babérlevél, 1 kávéskanál őrölt bors, 2 teáskanál só. A rántáshoz: 2 teáskanál őrölt paprika, 1 púpos evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt. A krumplit megtisztítjuk, megmossuk, apróra felkockázzuk. A kelkáposztát

Plutyka – burgonyás káposztaleves Tovább olvasom »

Hajdúleves

Hajdúleves Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg lebbencstészta, 50 dkg krumpli, 20 dkg kelkáposzta, 2 vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt paprika. A szalonnát felkockázzuk, kipirítjuk, kiszedjük, és a visszamaradt zsírban barnára sütjük a lebbencstésztát. Ezt is kiszedjük egy tálba. A vöröshagymát és a krumplit megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A

Hajdúleves Tovább olvasom »

Kelkáposzta leves füstölt sonkával

Kelkáposzta leves füstölt sonkával Hozzávalók: 1 közepes fej (kb. 40 dkg) kelkáposzta, 30 dkg füstölt sonka, 6 db közepes nagyságú krumpli, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem, 3 lila hagyma, 7 gerezd fokhagyma, 2 zöldpaprika, 1 csokor petrezselyemzöld, fél dl étolaj, 4 evőkanál liszt, 2 dl tejföl. A fűszerezéshez: só, 3 kávéskanál őrölt fűszerpaprika, 2 kávéskanál őrölt

Kelkáposzta leves füstölt sonkával Tovább olvasom »

Lutya sült császárral

Lutya sült császárral Hozzávalók: 1 nagyobb fej kelkáposzta, 3 nagy szemű krumpli, só, őrölt feketebors, 4 evőkanál liszt, 60 dkg füstölt császárszalonna, fél dl étolaj. A kelkáposztát felszeljük, nagyobb fazékba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, szórunk rá egy teáskanálnyi sót, és fedő alatt elkezdjük főzni. A császárszalonnát vastagabb csíkokra vágjuk, beirdaljuk. Serpenyőbe tesszük, öntünk

Lutya sült császárral Tovább olvasom »

Gombás kelroló

Gombás kelroló Hozzávalók: 1 kisebb fej kelkáposzta, só, bors, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 25 dkg erdei csiperkegomba, kis csokor petrezselyem zöld, 4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 1,5 dl tejföl. A tepsi kikenéséhez vaj. A kelkáposzta fejet sóval, borssal, 1 fej vöröshagymával, és néhány gerezd fokhagymával megpároljuk, majd külső, nagyobb leveleit

Gombás kelroló Tovább olvasom »

Kelkáposzta főzelék héveknédlivel

Kelkáposzta főzelék héveknédlivel Hozzávalók: fél fej kelkáposzta, 3 szem krumpli, 1 vöröshagyma, só, 1 evőkanál zsír, 1 fej fokhagyma, 2 púpos evőkanál liszt, 1 teáskanál őrölt paprika. A knédlihez: 60 dkg liszt, 2 teáskanál só, 4 dl tej, 1 kávéskanál cukor, 5 dkg élesztő, 1 tojás, 2 evőkanál sertészsír, 10 dkg búzadara, 2 dl víz.

Kelkáposzta főzelék héveknédlivel Tovább olvasom »

Rakott kelkáposzta

Rakott kelkáposzta Hozzávalók: 1 közepes fej kelkáposzta, 50 dkg darált sertéscomb (lapocka), 40 dkg rizs, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, só, 1 evőkanál őrölt paprika, 1 kávéskanál bors, 2 dl tejföl. A kelkáposztát levelekre szedjük, és vízben félpuhára főzzük. A rizst átmossuk, lecsepegtetjük, egy evőkanál zsírban lepirítjuk, felengedjük vízzel, enyhén megsózzuk, és puhára főzzük.

Rakott kelkáposzta Tovább olvasom »