kelt

Tepertős-szilvás fülecske

Tepertős-szilvás fülecske Hozzávalók: 2-3 deci langyos joghurt, 1 evőkanál kristálycukor, 3 dkg élesztő, 4 tojás, 50 dkg liszt, 2 kávéskanál só, három dl szilvalekvár, 35 dkg darált tepertő, csipetnyi fehérbors, 15 dkg tisztított dió. A szóráshoz fahéjas porcukor. Fél dl langyos joghurtot a cukorral, az élesztővel, és egy egész tojással összekeverünk. A lisztbe 1 kávéskanál …

Tepertős-szilvás fülecske Tovább »

Hőkönperec

Hőkönperec  Hozzávalók: (kb. 15-20 főre) 1 liter tej, 1 evőkanál cukor, 10 dkg élesztő, három kg finomliszt, 3 evőkanál só, 3 tojás, három dl aludttej, 2 púpos evőkanál sertészsír. A tetejére 2 tojás, só. Három dl langyos, cukros tejben elmorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, a liszthez öntjük, majd a többi tejjel, tojásokkal, és aludttejjel megdagasztjuk. …

Hőkönperec Tovább »

Falatos

Falatos Hozzávalók: 30 dkg liszt, csipetnyi só és cukor, 3 dkg élesztő, langyos víz. A tészta kidolgozásához liszt, a tepsihez és a falatos tetejének kenéséhez sertészsír. 15 dkg dió, ízlés szerint kristálycukor. A pirításhoz 10 dkg zsír. A sütő tepsit kizsírozzuk. Langyos vízbe kevés cukrot szórunk, és ebben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet csipetnyi sóval …

Falatos Tovább »