kukorica

Töltött lángos

Töltött lángos Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 4,5 dl aludttej, 3 tojás, 3 dl tej, fél dl étolaj. Töltelék: 2 evőkanál zsír, 1 kg darált sertéshús, 15 dkg gomba, 15 dkg kukorica, 15 dkg vöröshagyma, só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 2 dl tejföl, 15 dkg reszelt sajt, […]

Töltött lángos Tovább olvasom »

Medvehagymás-sonkás lepény

Medvehagymás-sonkás lepény Hozzávalók: 2 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 40 dkg liszt, 1 teáskanál só, 2 evőkanál étolaj. A töltelékhez: 10 dkg medvehagyma, 3 evőkanál tejföl, 1 evőkanál étolaj, 30 dkg sonka, 1 lila hagyma, 20 dkg főtt kukorica, 30 dkg sajt, 2 evőkanál étolaj. A tetejére: 1 tojás, 1 púpos evőkanál tejföl, szezámmag. Két

Medvehagymás-sonkás lepény Tovább olvasom »

Almás sonkasaláta tavirózsával

Almás sonkasaláta tavirózsával Hozzávalók: 4 savanykás alma, 30 dkg főtt kukorica, 10 dkg sonka. A majonézhez: fél dl étolaj, 1 tojás sárgája, 3 evőkanál porcukor, fél dl citromlé, csipetnyi só és őrölt bors, 2 evőkanál mustár, 4,5 dl tejföl. A díszítéshez: 3 főtt tojás, pár szelet uborka, kis csokor zeller zöld. Először a majonézt készítjük

Almás sonkasaláta tavirózsával Tovább olvasom »

Kukoricás krumpli pecsenye

Kukoricás krumpli pecsenye Hozzávalók: 60 dkg krumpli, 3 tojás, 5 evőkanál liszt, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt fehérbors, 15 dkg párolt kukorica, 1 csokor petrezselyemzöld. A sütéshez étolaj. A hagymát, fokhagymát és krumplit megtisztítjuk. A burgonyát nagylyukú reszelőn lereszeljük. Beleütjük a három tojást, beleaprítjuk a hagymákat, a petrezselyemzöldet, hozzáadjuk

Kukoricás krumpli pecsenye Tovább olvasom »

Mákos kukorica

Mákos kukorica Hozzávalók: másfél kg (vagy hat cső) kukorica, 50 dkg darált mák, 50 dkg porcukor, 20 dkg méz. A kukoricát előző nap lemorzsoljuk, és hideg vízbe áztatjuk másnap reggelig. Ekkor hideg vízben tesszük fel főzni. Amikor megpuhult, leszűrjük. A cukrot a mákkal összekeverjük, és a puha kukoricára szórjuk. Ízlés szerint mézzel is megcsurgathatjuk a

Mákos kukorica Tovább olvasom »