látványos

Virslis kocka

Virslis kocka Hozzávalók: 30 dkg húsos füstölt szalonna, 4 pár virsli, 20 dkg trappista sajt, 2 tojás, 1 kávéskanál őrölt bors, 1 teáskanál só, 20 dkg liszt, fél liter tej. A szalonnát kockákra vágjuk, és lesütjük. Kiszedjük belőle a pörcöket, és egy tepsi aljába borítjuk. A virslit karikákra vágva átsütjük a visszamaradt zsírban, és az …

Virslis kocka Tovább »

Kisrózsa

Kisrózsa Hozzávalók: 4 dl tejföl, 2 dkg élesztő, negyedzacskónyi sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna, csipetnyi só, 30 dkg rétesliszt, 30 dkg búzaliszt, 2 tojás, fél liter étolaj, 1 púpos evőkanál sertészsír, néhány evőkanál baracklekvár, a tetejére porcukor. A tejfölbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sütőport, szódabikarbónát, sót, egy egész tojást, és a másik sárgáját. A kétféle liszttel …

Kisrózsa Tovább »

Nagyrózsa

Nagyrózsa Hozzávalók: kb. 1 kg liszt, 10 db tojás, 1 liter tej, 1 evőkanál porcukor, a sütéshez 1 liter étolaj, és egy púpos evőkanál sertészsír. A tetejére porcukor. A tojásokat tálba ütjük, és összekeverjük a porcukorral. Apránként hozzáadagoljuk a tejet, és annyi lisztet, hogy palacsinta tészta sűrűségű masszát kapjunk. Szűrőn átszűrjük, hogy ne legyen csomós. …

Nagyrózsa Tovább »

Barack

Barack Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg margarin, 2 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál liszt, 1 dl tej, 15 dkg cukor, 1 tojás, 40 dkg liszt, 1 sütőpor, fél dl étolaj. A krémhez: 20 dkg vaj, 16 dkg porcukor, 3 evőkanál baracklekvár, 3 evőkanál kakaó, 1 rumaroma. A díszítéshez piros és zöld ételfesték vagy aroma, kristálycukor, …

Barack Tovább »