látványos

Flamingó szelet

Flamingó szelet Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 4 evőkanál porcukor, 1 tojás, 7 dkg zsír, 1 dl tej, 1 evőkanál málna, vagy eper ételfesték. Krém: 1 csomag vanília puding, 2 vaníliás cukor, 2 evőkanál porcukor, fél liter tej. 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor. A lisztbe szódabikarbónát szórunk, és az egészet zsírral összemorzsoljuk. […]

Flamingó szelet Tovább olvasom »

Kétbodonyi diós patkó

Kétbodonyi diós patkó Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg margarin (vaj), 1 tojás, 1 vaníliás cukor, 10 dkg cukor, 10 dkg vágott dió, 1 tojás fehérje. A forma előkészítéséhez étolaj. A hozzávalókat egy tálba kimérjük: liszt, vaj, tojás, cukor, vaníliás cukor. Ezt összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán is átdolgozzuk, és két cipót alakítunk belőle. Két őzgerincforma

Kétbodonyi diós patkó Tovább olvasom »

Kígyórétes

Kígyórétes Hozzávalók: 50 dkg liszt, 5 evőkanál porcukor, 1 tojás sárgája, csipetnyi só, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej, 50 dkg túró, 5 dkg mazsola, 12 dkg sertészsír, 12 dkg vaj, 1 evőkanál búzadara, fél (bio) citrom reszelt héja, 2 egész tojás. A dagasztó tálunk aljába öntjük a langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, és egy

Kígyórétes Tovább olvasom »

Almarózsa torta

Almarózsa torta Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1,5 dl tej, 18 dkg vaj, 2,5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 2 tojás, 4 evőkanál csipkebogyó (kajszibarack, vagy szilva) lekvár, 1 kg alma. A forma előkészítéséhez vaj és liszt. A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, 12 dkg vajat elmorzsolunk benne. Hozzáadjuk a megkelt élesztős

Almarózsa torta Tovább olvasom »

Lipót óriás kenyere

Lipót óriás kenyere Hozzávalók: 50 kg BL80-as kenyérliszt, 35-40 liter langyos víz, kb. 1 kg élesztő, 1,5 kg só, 20 liter kovász. A lisztet nagy dagasztóteknőbe borítjuk, beleöntjük az előzőleg elkészített kovászt, rászórjuk a sót, az összemorzsolt élesztőt, és langyos vízzel elkezdjük összeállítani, kigyúrni a tésztát. Amikor a folyadékkal már kellő sűrűségű alapot kaptunk, akkor

Lipót óriás kenyere Tovább olvasom »

Rakott fasírt

Rakott fasírt Hozzávalók: 1 kg darált hús, 4 darab virsli, 8 főtt tojás, 6 nyers tojás, 10 dkg füstölt (bacon) szalonna, 10 dkg reszelt sajt, 4 gerezd fokhagyma, 2 nagy vöröshagyma, 1 nagy csokor petrezselyem, 6 szelet szikkadt kenyér, 3 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 5 teáskanál őrölt paprika, a tepsibe 1 evőkanál zsír.

Rakott fasírt Tovább olvasom »

Német kuglóf

Német kuglóf Hozzávalók: (2 kuglófhoz) 10 dkg élesztő, 5 dl tej, 90 édesítő tabletta, 6 evőkanál cukor, 1,2 kg liszt, 4 tojás, 1 evőkanál piros ételfesték, 2 dl étolaj, 8 dkg mazsola, margarin a formák kikenéséhez. A tejet meglangyosítjuk. Az édesítő tablettákat és a cukrot két bögrébe elfelezzük, mindegyikre öt deka élesztőt morzsolunk, és felöntjük

Német kuglóf Tovább olvasom »

Fonott diós kalács

Fonott diós kalács Hozzávalók: (4 kalácshoz) 5 dkg élesztő, 1,5 kg liszt, 2 tojás sárgája, 1 csomag vaníliás cukor, fél (bio) citrom héja, 1 kávéskanál só, 1,5 dl étolaj, 15 dkg cukor, 1 liter tej. Egy rúd töltelékhez: 20 dkg darált dió, 2 evőkanál kekszmorzsa, 1 evőkanál őrölt fahéj, rumba áztatott 5 dkg mazsola, 3

Fonott diós kalács Tovább olvasom »

Sakktorta

Sakktorta Hozzávalók: A sárga piskótához: 5 tojás, 5 evőkanál liszt, 5 evőkanál cukor, 1 sütőpor. A barna piskótához: 5 tojás, 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaó, 5 evőkanál cukor, 1 sütőpor. A krémhez: 2 vaníliás puding, 5 dl tej, 25 dkg vaj, 6 evőkanál cukor. A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt. A sárga piskótához a

Sakktorta Tovább olvasom »

Három ízű rétes

Három ízű rétes Hozzávalók: 1,2 kg liszt, 4 tojás, 15 dkg sertészsír, étolaj, 10 dkg darált keksz. A töltelékekhez: 50 dkg túró, 2 evőkanál tejföl, fél citrom reszelt héja, 2 evőkanál citromlé, 10 evőkanál cukor, 4 evőkanál búzadara, 4 tojás, 1 kg alma, fél zacskó fahéj, 50 dkg meggy. A tetejére 1 tojás, 3 evőkanál

Három ízű rétes Tovább olvasom »

Pónéna

Pónéna Hozzávalók: a tésztához: 35 dkg liszt, 1 tojás, 2 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 teáskanál só, 5 dkg margarin, 2 evőkanál étolaj. A töltelékhez: 50 dkg darált sertéscomb, 4 szikkadt zsemle, 4 tojás, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál só. A forma kikenéséhez zsír, vagy

Pónéna Tovább olvasom »