perec

Lakodalmi cukorperec

Lakodalmi cukorperec Hozzávalók: 50 dkg liszt, 11 tojás sárgája, 5 tojás fehérje, 2 evőkanál kristálycukor, 1 vaníliás cukor, 1 teáskanál szalalkáli, 1 dl 50 fokos pálinka, 1 dl étolaj. A mázhoz: 18 evőkanál porcukor, 6 tojás fehérje. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat egy keverőtálba tesszük, de a fehérjéket két külön tálba szedjük: ötöt az egyikbe, …

Lakodalmi cukorperec Tovább »

Sós perec

Sós perec Hozzávalók: a kovászhoz: 2 dl tej, 1 dl víz, 2 kockacukor (vagy 2 teáskanál kristálycukor), 2 dkg élesztő, 30 dkg liszt. A tésztához: további 30 dkg liszt, 1 kávéskanál só, 10 dkg vaj, a tetejére 1 felvert tojás. A habarékhoz: 1 dl víz, 1 kávéskanál só, 1-2 evőkanál liszt. A tejet és a …

Sós perec Tovább »