Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 mokkáskanál só, 12,5 dkg olvasztott zsír, 1 teáskanál cukor, 2 evőkanál tejföl, langyos víz, 2 dkg élesztő. Az öntethez: 20 dkg liszt, 1 csapott evőkanál só, víz.
Kevés langyos tejbe cukrot szórunk, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
A lisztben a sót elkeverjük, hozzáadjuk az olvasztott zsírt, ezzel összemorzsoljuk. Adunk hozzá még tejfölt, a megkelt élesztőt, és annyi langyos vizet, hogy jól ki tudjuk dolgozni a tésztát.
Amikor megkelt, lisztezett deszkán ellapítjuk, és liszt felhasználása nélkül a tésztából kisebb darabokat leszakítva először vékony rudat, majd pereceket formázunk belőle. Ezeket zsírozott, liszttel meghintett tepsibe tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben először tíz-tizenöt percig sütjük.
Közben sós palacsintamasszát készítünk hozzá. Jó sósra készítjük, majd lekenjük vele az elősütött pereceket. Pár percre még visszatoljuk a sütőbe, hogy ezzel együtt süljön készre.