tejszín

Vörösboros tészta tejszínes öntettel

Vörösboros tészta tejszínes öntettel Hozzávalók: Tészta: 20 dkg finomliszt, 20 dkg durumliszt, 2 tojás sárgája, 2 dl vörösbor (cabernet sauvignon, vagy merlot), fél kávéskanál só. Öntethez: 20 dkg bacon, 4 gerezd fokhagyma, 5 dl főzőtejszín, só, őrölt feketebors, 10 dkg kemény sajt, kis csokor petrezselyemzöld. A vörösbort addig forraljuk, míg a fele elpárolog, majd hűlni […]

Vörösboros tészta tejszínes öntettel Tovább olvasom »

Tárkonyos kakasleves nokedlivel

Tárkonyos kakasleves nokedlivel Hozzávalók: (10 főre) 1 egész kakas, 20 dkg zöldborsó, 1 paradicsom, 1 tv-paprika, 1 nagy vöröshagyma, 1 karalábé, 4 közepes krumpli, ½ zellergumó a zöldjével, 15 dkg petrezselyemgyökér a zöldjével, 25 dkg sárgarépa, 6 teáskanál tárkony, 1 teáskanál őrölt feketebors, só, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl főzőtejszín. Nokedli: 3 tojás, 30 dkg

Tárkonyos kakasleves nokedlivel Tovább olvasom »

Fehértói gombás szarvas raguleves

Fehértói gombás szarvas raguleves Hozzávalók: (20 főre) 2,5 kg szarvas comb, 1 kg sárgarépa, 1 kg petrezselyem, 1 zeller, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, őrölt feketebors, 1,5 kg csiperkegomba, 5 dl főzőtejszín, 2 tojás sárgája, 1 nagy csokor tárkony, 1 nagy citrom. A vadhúst kisebb kockákra vágjuk, és hideg vízben ázni hagyjuk. A zöldségeket

Fehértói gombás szarvas raguleves Tovább olvasom »

Tejszínes birsalma leves

Tejszínes birsalma leves Hozzávalók: 80 dkg birsalma, 10 dkg mazsola, 1 teáskanál só, 10 evőkanál cukor, 2 tojás sárgája, 2 csapott evőkanál liszt, 3 dl tejszín. A birsalmákat meghámozzuk, és cikkekre vágjuk. Leveses fazékba tesszük, és felöntjük kb. 2 liter vízzel. Szórunk bele 8 dkg mazsolát, enyhén sózzuk, és fél óra alatt puhára főzzük. Ekkor

Tejszínes birsalma leves Tovább olvasom »