tejszín

Fehértói gombás szarvas raguleves

Fehértói gombás szarvas raguleves Hozzávalók: (20 főre) 2,5 kg szarvas comb, 1 kg sárgarépa, 1 kg petrezselyem, 1 zeller, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, őrölt feketebors, 1,5 kg csiperkegomba, 5 dl főzőtejszín, 2 tojás sárgája, 1 nagy csokor tárkony, 1 nagy citrom. A vadhúst kisebb kockákra vágjuk, és hideg vízben ázni hagyjuk. A zöldségeket […]

Fehértói gombás szarvas raguleves Tovább olvasom »

Tejszínes birsalma leves

Tejszínes birsalma leves Hozzávalók: 80 dkg birsalma, 10 dkg mazsola, 1 teáskanál só, 10 evőkanál cukor, 2 tojás sárgája, 2 csapott evőkanál liszt, 3 dl tejszín. A birsalmákat meghámozzuk, és cikkekre vágjuk. Leveses fazékba tesszük, és felöntjük kb. 2 liter vízzel. Szórunk bele 8 dkg mazsolát, enyhén sózzuk, és fél óra alatt puhára főzzük. Ekkor

Tejszínes birsalma leves Tovább olvasom »