zeller

Zelleres édeskáposzta leves

Hozzávalók: 1,5 kg káposzta, 30 dkg zeller, 1 szál zellerzöld, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, 2 teáskanál egész kömény, 4 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, 3 babérlevél, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 púpos teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors. A káposztát felkockázzuk, fazékba rakjuk. A zellert vékony szeletekre, majd kis darabkákra vágva hozzáadjuk. Vágott fokhagymát, …

Zelleres édeskáposzta leves Tovább »

Parasztborda

Parasztborda Hozzávalók: 8 szelet csontos tarja, 15 dkg liszt, 2 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál őrölt kömény, 2 gerezd fokhagyma, 1,5 dl étolaj, 1 kg zeller, só. A hússzeleteket kiklopfoljuk, az inakat bevágjuk, alaposan besózzuk. A lisztet egy teáskanál őrölt borssal, paprikával, köménnyel, és zúzott fokhagymával ízesítjük. A húsokat ebben a …

Parasztborda Tovább »

Zellerkrémleves

Zellerkrémleves Hozzávalók: 1 nagy zellergumó, 2 db burgonya, 3 sárgarépa, 4 evőkanál étolaj, 3 dl főzőtejszín, 2 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál őrölt rozmaring, kis csokor petrezselyemzöld, 1 kávéskanál szerecsendió, 4 babérlevél, két liter húslé, 2 vöröshagyma, 15 dkg füstölt sonka. A zöldségféléket megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. Az apróra szelt vöröshagymát kevés …

Zellerkrémleves Tovább »

Rántott zeller zöldfűszeres tepsis burgonyával

Rántott zeller zöldfűszeres tepsis burgonyával, és házi friss savanyúsággal Hozzávalók: 2 nagyobb zeller, 2 tojás, 15 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg szezámmag. Fűszerkeverék: só, oregano, petrezselyemzöld, lestyán. A sütéshez étolaj. A tepsis burgonyához: 2 kg krumpli, fél dl étolaj, 1 póréhagyma, 5 dkg szezámmag. Zöldfűszerek: kakukkfű, rozmaring, petrezselyemzöld, zsálya és bazsalikom. A savanyúsághoz: …

Rántott zeller zöldfűszeres tepsis burgonyával Tovább »