Déli hús

Déli hús

Hozzávalók: 50 dkg sertésoldalas, 50 dkg sertéscomb, 60 dkg tokaszalonna, 1 evőkanál só, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika. A körethez 50 dkg burgonya, só.

A húsokat nagyobb darabokra vágjuk, lábosba tesszük, meghintjük sóval, és felöntjük 3 dl vízzel. A vöröshagymát és a fokhagymát is durvára vágva beledobjuk. Ezt az egészet fedő alatt kb. 2,5 órát főzzük, majd fedő nélkül addig, míg szépen megpirulnak, megsülnek a húsok. Ezután újabb másfél deci vizet borítunk rá, őrölt paprikával fűszerezzük, és további öt percig forraljuk.

Köretként sós vízben főtt burgonyát, és salátát, vagy savanyúságot fogyaszthatunk hozzá.