Gombás, tükörtojásos tarja

Gombás, tükörtojásos tarja

Hozzávalók: 1 kg gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg sertészsír, só, 2 teáskanál fehérbors, 8 nagy szelet sertéstarja, 20 dkg trappista sajt, 8 tojás, 5 dl tejföl, 3 teáskanál őrölt pirospaprika.

A gombát és a vöröshagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát diónyi zsírban megpároljuk, közben apránként hozzáadjuk a gombát, és enyhén sózzuk. Addig pároljuk, míg elfő a leve.

A tarját besózzuk, és forró zsírban mindkét oldalukon elősütjük. A sajtot lereszeljük.

Enyhén kikent tepsibe helyezzük egymás mellé a tarját, gátszerűen körberakjuk gombával. Minden hús tetejére 1 tojást ütünk. A szeletek között, a gomba tetejét először tejföllel locsoljuk, majd megszórjuk reszelt sajttal. A tojásokat csipetnyi őrölt paprikával színesítjük.

A húsokba fogpiszkálót szúrunk, befedjük alufóliával, és lassú tűzön, kb. 1 órán át sütjük.

Rizsköretet ajánlunk mellé.