Rakott puliszka

Rakott puliszka

Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 20 dkg kukoricaliszt, 4 szál zöldhagyma, 1 csapott evőkanál só, fél dl étolaj, 25 dkg túró.

Másfél liter vizet és ízlés szerinti sót felforralunk. Közben étolajban megpirítjuk a fél centis karikákra vágott zöldhagymát. Erre is teszünk csipetnyi sót, hogy puha legyen.

A forró vízbe beleöntjük a kukoricadarát, és keverés nélkül 20 percig főzzük. Ekkor csomómentesre kidolgozzuk, majd apránként hozzáborítjuk a kukoricalisztet. Ezzel is alaposan elkeverjük, és takaréklángon szuszogtatjuk tovább, még 15 percet. Akkor lesz jó, ha a massza elválik az edény oldalától. Ekkor tálra borítjuk, és hagyjuk kicsit hűlni. Ha szükséges, vizezett kézzel, vagy kanállal igazíthatunk a formáján.

Madzaggal, vagy cérnával vékony szeleteket vágunk belőle. Az elsőt egy tálra fektetjük, megszórjuk túróval és sült hagymával, majd 3-4 soron át folytatjuk a rétegezést. A tetejére egy nagyobb szelet puliszkát borítunk. Legalább öt percre lefedjük egy tányérral, majd szeletekre vágva tálaljuk.