Kapros-túrós csirkemell
Hozzávalók: 1 kg csirkemell, 45 dkg túró, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 nagy csokor kapor, só, csipetnyi őrölt feketebors, 5 gerezd fokhagyma. Panír: 20 dkg liszt, 2 tojás, 20 dkg zsemlemorzsa, a sütéshez 5 dl étolaj.
Köret: 1,5 kg krumpli, 5 dkg vaj, 2 evőkanál tejföl, só.
A csirkemellekből nagy, nyitott szeleteket készítünk, amit kiklopfolunk, és megsózunk.
A töltelékhez a túrót a puha vajjal, tejföllel, apróra vágott kaporral, zúzott fokhagymával, sóval, és borssal kikeverjük.
Ebből egy nagyobb halmot a hússzelet szélesebbik felére helyezünk, majd szorosan feltekerjük.
Bepanírozzuk lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába, és felmelegített olajban lassan sütjük, hogy a közepe se legyen nyers az ételnek.
A körethez a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük. Áttörjük, majd vajjal, tejföllel, és ízlés szerint sóval habosra keverjük.