Kacsacomb párolt káposztával, tört burgonyával
Hozzávalók: (6 főre) 6 kacsacomb, só, őrölt feketebors, 1 fej fokhagyma, 2 rozmaring ág, 15 dkg kacsazsír. Tört burgonya: 2 kg krumpli, só, kacsazsír. Párolt káposzta: 1 fej lila káposzta, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál étolaj, őrölt kömény, só, 1 teáskanál őrölt bors, 1 evőkanál ecet.
A kacsacombokat megtisztítjuk a tokos részektől.
A tepsit jó vastagon kikenjük zsírral. Belehelyezzük a combokat, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Fokhagyma gerezdeket helyezünk közé, rozmaring ágakat fektetünk a tetejére, másfél deci vizet öntünk alá. Alufóliával lefedjük, másfél órán át sütjük. Utána levesszük a fóliát, a combokat zsírral átlocsoljuk, majd visszatoljuk a sütőbe, hogy megpiruljanak.
A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, hideg vízbe négy teáskanál sóval feltesszük főzni. Amikor megpuhult leszűrjük, áttörjük, és a kacsa zsírjából néhány evőkanállal szedünk hozzá.
A káposztát két evőkanál sóval megszórjuk, tíz percig állni hagyjuk, majd kinyomjuk a levét. Közben két evőkanál étolajon cukrot karamellizálunk. Erre pakoljuk a káposztát. Sóval, borssal, ecettel ízesítve fél órán át pároljuk.
Tálalásnál a kacsacombok mellé tört burgonyát és párolt káposztát kínálunk.