Szaftos csirkemell

Szaftos csirkemell

Hozzávalók: (8 főre) 1,2 kg csirkemell, 15 dkg rizs, 3 teáskanál őrölt paprika, 4 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál só, 3 teáskanál őrölt színes bors, 5 dl tejszín, 10 dkg vaj, 15 dkg trappista sajt, 10 dkg füstölt sajt. Köret: 50 dkg rizs, 3 evőkanál étolaj, só.

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. A rizst kávédarálóban lisztté őröljük, őrölt borsot, paprikát, sót keverünk hozzá, és megforgatjuk benne a húsokat.

Egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk, ebben mindkét oldalukon hirtelen átsütjük a csirkét, majd tálba szedjük.

A fokhagymát megtisztítjuk, átpréseljük, a sajtokat lereszeljük. Mindezt a tejszínhez keverjük. Csipetnyi sóval ízesítjük.

Egy nagy serpenyőben a hússzeleteket a tejszínes mártással összemelegítjük.

Rizst készítünk hozzá. Először a többször átmosott rizst olajon lepirítjuk, sóval ízesítve, dupla mennyiségű vízzel felöntve, fedő alatt puhára pároljuk.