Kekszes krémes

Kekszes krémes

Hozzávalók: az alaphoz: 50 dkg háztartási keksz, 50 dkg darált keksz, 40 dkg puha margarin, 3-4 evőkanál porcukor. A krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 2 csomag vaníliás cukor, 4 evőkanál cukor, 10 dkg margarin, 5 dl habtejszín.

A darált kekszet tálba öntjük, beletesszük a margarint, 3 evőkanál porcukrot, és az egészet addig gyúrjuk, amíg teljesen összeáll. Egy nagyobb tálcán sodrófával szétnyújtjuk. Nem ragad a tészta, és könnyebben nyújtható, ha a tetejét megszórjuk egy kevés porcukorral.

A vaníliás pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, és a vaníliás cukorral együtt sűrűre főzzük. Még forrón elkeverjük benne a kristálycukrot, és a margarint, majd félretesszük, hogy kihűljön.

A tejszínt kemény habbá verjük. Amennyiben ízesített, megfelelő minőségű tejszínt használunk, nem szükséges hozzá habfixáló és cukor sem.

A kihűlt krémhez 4-5 evőkanálnyi habot keverünk, majd az egészet a keksz alapra halmozzuk, és elsimítjuk. A tetejét betakarjuk az egészben hagyott kekszekkel. Erre tesszük a megmaradt tejszínhabot, amit késsel szép egyenletesen elsimítunk.

Ezután pár órára, vagy egy éjszakára hideg helyre tesszük, hogy a kekszek a krémtől átpuhuljanak, és fogyasztható legyen. Felvágás során egyszerűen a kekszsorok mentén szeletekre vágjuk, és úgy helyezzük süteményes tálcára.