Grízes málé

Grízes málé

Hozzávalók: 30 dkg búzadara, fél liter tej, 3 evőkanál tejföl, 2 tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, csipetnyi só, 3 púpos evőkanál kristálycukor, 1 vaníliás cukor, a tetejére sűrű szilvalekvár. A tepsi kenéséhez sertészsír, a sütemény tetejére porcukor.

A búzadarát a tejjel összekeverjük, és állni hagyjuk, hogy a gríz megdagadjon. Két tojás sárgáját, tejfölt keverünk hozzá. Csipetnyi sóval, és kristálycukorral ízesítjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és a szódaport. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és laza mozdulatokkal a masszához keverjük.

Kizsírozott tepsibe öntjük, tetejére szilvalekvárból halmokat szaggatunk, és előmelegített sütőben megsütjük. Porcukorral megszórva, kockákra vágva kínáljuk.