Krumplis torta

Krumplis torta

Hozzávalók: 1 piskóta laphoz: 5 evőkanál rétesliszt, 12 dkg cukor, 2 tojás, 2 vaníliás cukor, 1 mokkáskanál sütőpor, 5 dkg darált dió, 14 dkg főtt, áttört burgonya. Krém: 4 dl tej, 4 evőkanál rétesliszt, 2 tojás sárgája, 2 vaníliás cukor, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 2 púpos evőkanál kakaó, 2 vaníliás cukor. Díszítéshez: 5 dkg darabolt dió.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz cukrot, vaníliás cukrot keverünk, a fehérjéket habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, a diót, a krumplit, és az egészet a habosra kevert cukros anyaghoz adjuk. Végül óvatosan a habot is beleforgatjuk.

Sütőpapírral bélelt tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben világos barnára sütjük. Közben ugyanezekkel az alapanyagokkal még egy lapot készítünk.

A krémhez két deci tejet felmelegítünk. Egy tálban a lisztet a többi tejjel, a tojások sárgájával, és a vaníliás cukorral simára keverjük, majd a meleg tejben sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A puha margarint a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. A meghűlt krémet apránként hozzáadjuk, és szitált kakaóval megszínezzük.

A kisült, kihűlt alsó lapot vastagon átkenjük krémmel, ráhelyezzük a másikat, kicsit lenyomkodjuk. Külsejét körben bevonjuk a megmaradt krémmel, villával megdíszítjük, majd habzsákba is teszünk keveset, és kis rózsákat nyomunk a torta tetejére. Szélét vágott dióval megszurkáljuk.