Lecsós, kacsamájas kenyérlángos

Lecsós, kacsamájas kenyérlángos

Hozzávalók: 1 kg liszt, 6 dl víz, 2,5 dkg élesztő, 3,5 dkg só. 4 lecsópaprika, 1 újhagyma, 4 paradicsom, 25 dkg kacsamáj, 3 dkg vaj, 5 barna csiperkegomba, 20 dkg sajt.

A lisztre élesztőt morzsolunk, sót szórunk rá, majd vízzel megdagasztjuk a tésztát. Simára kidolgozzuk, lisztezett deszkán tíz cipót formázunk belőle. Ezt legjobb, ha hűvös helyen, egy éjszakán át kelesztjük.

Ekkor elkészítjük a rávalót. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, aprított újhagymát szórunk rá, megpároljuk.

Közben a májat kisebb darabkákra vágjuk, és összesütjük vele.

A paprikákat is finomra aprítjuk, hozzáadjuk. Megsózzuk.

A gombát összevágjuk, a serpenyőbe borítjuk. Következik a kockázott paradicsom. Ezzel csak egy-két percig pároljuk, hogy ne adjon ki sok levet, ne áztassa el a lángosunkat.

A megkelt tésztákat lisztezett deszkán széthúzzuk kis kerek formákká, megpakoljuk kacsamájas lecsóval, reszelt sajtot szórunk rá, és felfűtött kemencében két-három perc alatt megsütjük.

Sütőben is elkészíthetjük.

Szeletekre vágva, frissen kínáljuk.