Lecsós, kacsamájas kenyérlángos
Hozzávalók: 1 kg liszt, 6 dl víz, 2,5 dkg élesztő, 3,5 dkg só. 4 lecsópaprika, 1 újhagyma, 4 paradicsom, 25 dkg kacsamáj, 3 dkg vaj, 5 barna csiperkegomba, 20 dkg sajt.
A lisztre élesztőt morzsolunk, sót szórunk rá, majd vízzel megdagasztjuk a tésztát. Simára kidolgozzuk, lisztezett deszkán tíz cipót formázunk belőle. Ezt legjobb, ha hűvös helyen, egy éjszakán át kelesztjük.
Ekkor elkészítjük a rávalót. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, aprított újhagymát szórunk rá, megpároljuk.
Közben a májat kisebb darabkákra vágjuk, és összesütjük vele.
A paprikákat is finomra aprítjuk, hozzáadjuk. Megsózzuk.
A gombát összevágjuk, a serpenyőbe borítjuk. Következik a kockázott paradicsom. Ezzel csak egy-két percig pároljuk, hogy ne adjon ki sok levet, ne áztassa el a lángosunkat.
A megkelt tésztákat lisztezett deszkán széthúzzuk kis kerek formákká, megpakoljuk kacsamájas lecsóval, reszelt sajtot szórunk rá, és felfűtött kemencében két-három perc alatt megsütjük.
Sütőben is elkészíthetjük.
Szeletekre vágva, frissen kínáljuk.