Hozzávalók: Tészta: 1 dl tej, 15 dkg porcukor, 10 dkg zsír, vagy 13 dkg vaj, 1 tojás sárgája, 37 dkg finomliszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 csomag vaníliás cukor, csipetnyi só. Töltelék: 5 dkg vaj, 4 dkg porcukor, 5 dkg darált dió, 2 evőkanál kakaó, 1 csomag vaníliás cukor, fél deci tej, 1 rumaroma/rum, 2 evőkanál szilvalekvár, 10 dkg aszalt szilva, tészta kivájt közepe. Színezéshez: 1 csepp piros és 3 csepp kék gél ételfesték, 2 evőkanál langyos víz. A forgatáshoz kristálycukor.
A tészta hozzávalóit a tej és a liszt kivételével összekeverjük egy tálban. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a tejet is. Folpackba csomagolva, hűtőszekrényben egy órát pihenni hagyjuk. Ezután egyforma kis golyókat készítünk belőle, ezek végeit kicsit hosszúkásra formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 170 fokon, 15-20 perc alatt világosra sütjük.
Még melegen késsel, vagy kiskanállal kivájjuk a közepét. Óvatosan bánjunk vele, mert könnyen törik.
A töltelékhez a porcukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a diót, kakaót, vaníliás cukrot, rum aromát, szilvalekvárt, és az apróra vágott aszalt szilvát. Ezután keverjük hozzá a finomra morzsolt, vagy ledarált tésztamorzsát. Amennyiben szükséges, kevés tejjel lazíthatunk rajta.
A krémet betöltjük a tészták közepébe, és kettőt összeillesztünk.
A színezéshez egy pohárban az ételszínezékeket vízzel összekeverjük. Ecsettel befestjük a süteményeket, és azonnal kristálycukorba forgatjuk.
Pár óra, vagy egy éjszaka pihentetés után jól összeérnek az ízek, de frissen is fogyasztható.
Le lehet fagyasztani, ilyenkor egyesével folpackba csomagoljuk, majd amikor szükségünk van rá, kivesszük, kibontjuk a fóliából, és úgy hagyjuk kiengedni.
