Tejfölös csirke máléval

Tejfölös csirke máléval – székely étel

Hozzávalók: 1 egész csirke, 2 vöröshagyma, só, 3 teáskanál paprikakrém, 1,5 dl lecsó, 1 evőkanál őrölt paprika, 1 evőkanál liszt, csipetnyi őrölt feketebors, 1 dl tejföl.

Málé: 1 liter víz, 1 evőkanál só, 35 dkg kukoricadara.

A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, beletesszük egy lábasba a zsírral együtt. Teáskanálnyi sóval üvegesre pároljuk.

Közben a csirkét kisebb darabokra vágjuk, és a hagymás alapon kicsit lesütjük. Sóval megszórjuk, fedő alatt kb. negyed óráig főzzük.

Ekkor ízesítjük lecsóval, paprikakrémmel, ízlés szerint sóval, borssal és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul (kb. egy óra). A lisztet a tejföllel és kevés forró főzőlével összekeverve belekeverjük, összeforralva besűrítjük az ételt.

Puliszkát készítünk hozzá. A vizet felforraljuk, adunk hozzá egy evőkanál sót, apránként elkeverjük benne a kukoricadarát. Sűrűre főzzük, majd kitesszük egy deszkára, téglatestet formázunk belőle. Amikor kihűlt, spárgával szeletekre vágjuk.

Ezt kínáljuk a csirke mellé.