Hozzávalók: (5 főre) 1 kg harcsafilé, 20 dkg gomba, 2 közepes, kockákra vágott vöröshagyma, 1 tv-paprika, 1 paradicsom, 1 dl étolaj, ½ dl száraz rosé bor, 7 dkg füstölt szalonna, 1 csapott evőkanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 púpos evőkanál fűszerpaprika.
A szalonnát felkockázzuk. Bográcsban kisütjük a zsírját, adunk hozzá étolajat, és lepirítjuk benne a vöröshagymát.
A paprikát, paradicsomot, harcsafilét kockákra vágjuk.
A hagymára ráborítjuk a paradicsomot, paprikát, majd amikor megpárolódtak, következik az őrölt paprika és a harcsafilé. Hagyjuk, hogy a hal kicsit süljön, közben a gombát is felkockázzuk, és hozzáadjuk.
Az ételbe beleöntjük a bort, kevés vizet, majd sóval, borssal ízesítjük, és készre főzzük.
Tálalásnál túrós csuszát kínálunk hozzá.