Hozzávalók: (8 főre) 1 kg törpeharcsa, 4 vöröshagyma, 1 üveg házi készítésű lecsó, 40 dkg füstölt szalonna, 3 teáskanál paprikakrém, só, őrölt feketebors, őrölt paprika, 3 db chilipaprika, babérlevél, liszt, 5 dl tejföl, 50 dkg sertészsír. Csusza: 50 dkg csuszatészta, 50 dkg túró, 2 dl tejföl, só.
Először a hagymákat összevágjuk nagyobb darabokra, mert a főzés során szét fog főni.
Egy serpenyőben a kockákra vágott szalonnát egy evőkanál zsíron színesre sütjük, a zsírból kiszedve félretesszük.
Egy másik serpenyőben bő zsírt melegítünk. A megtisztított törpeharcsákat paprikás lisztben átforgatjuk, a forró zsírban hirtelen átsütjük.
Ezután a bogrács aljába teszünk a füstölt szalonna zsírjából, ezt pótoljuk még két evőkanál sertészsírral, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Ráborítjuk a lecsót, megszórjuk egy evőkanál őrölt paprikával, teáskanálnyi borssal, adunk hozzá három teáskanál paprikakrémet, két babérlevelet, ízlés szerint chilipaprikát. Két liter vízzel felöntjük, és másfél órán át rotyogtatjuk. Amennyiben szükséges, utána az egészet átturmixoljuk, majd a harcsákat beletesszük. Negyed óráig főzzük, az elfőtt levét pótoljuk.
A harcsákat kiszedjük egy tálra.
A tejfölt egy evőkanál liszttel, és a paprikás szaftjával kikeverjük, ezzel a paprikásunkat összeforraljuk.
A csuszatésztát forró, sós vízben kifőzzük. A túrót a tejföllel, teáskanálnyi sóval összekeverjük. A leszűrt tésztát hozzáadjuk.
Tálalásnál a tésztára pörcöt szórunk, a harcsaszeleteket paprikás szafttal locsolva kínáljuk hozzá.