Andocsi halászlé csipetkével
Hozzávalók: (25 főre) 5 kg ponty, 1,5 kg harcsa, 7 fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 paprika, 5 csípős paprika, 7 evőkanál őrölt paprika, só. Csipetke: 2 tojás, csipetnyi só, 30 dkg liszt.
A halakat megtisztítjuk, feldaraboljuk, alaposan besózzuk. Lehetőleg 24 órán át ebben állni hagyjuk, mert a só segít főzés közben a halat egyben tartani.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk. A paprikát nagyon vékony szeletkékre vágjuk, hogy főzés közben eltűnjön az ételben. A paradicsomot meghámozzuk, feldaraboljuk.
A halhúst bográcsba borítjuk. Rátesszük a vöröshagymát, paprikát, paradicsomot, majd egy színes paprikát is rávágunk. Felöntjük halkilónként másfél liter vízzel és feltesszük nagy tűzön főni.
Amikor a hagyma habja elfőtt, beletehetjük az őrölt paprikát, és ezzel rotyogtatjuk tovább.
Közben elkészítjük a csipetkét. A lisztet átszitáljuk, két tojással, csipetnyi sóval és kevés vízzel jó kemény tésztát gyúrunk. Ezt nagyobb darabokra szétcsipkedjük, majd forró, sós vízben kifőzzük.
Tálalásnál mindenki annyi csipetkét szed a halászléhez, amennyit szeretne.