Kakukkfüves vadraguleves

Kakukkfüves vadraguleves

Hozzávalók: 1 kg dám szarvas comb, étolaj, 3 sárgarépa, 3 petrezselyemgyökér, ½ zellergumó, ½ karalábé, egy szál zellerzöld, 3 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, őrölt feketebors, kis csokor kakukkfű, 10 dkg zöldborsó, 15 dkg lúdgége tészta, 2 dl főzőtejszín.

A húst kisebb kockákra vágjuk.

A zöldségeket megtisztítjuk, ezeket is hasonló méretűre szeleteljük. A hagymákat felaprítjuk, majd a fazékban, kevés étolajon megpároljuk.

Az aranyló hagymára rátesszük a húst, ezt is pirítjuk, hogy a rostjait bezárjuk. Ezután kerülhetnek mellé a zöldségek.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az aprított kakukkfű felét rászórjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a fazék tartalmát, és a levest addig főzzük, amíg a hús megpuhul.

Ekkor beletesszük a zellerzöldet, a zöldborsót, és a megmaradt kakukkfüvet. További húsz perc főzést követően tejszínnel elkeverjük, és külön kifőzött lúdgége tésztát kínálunk hozzá.