A húsvéti kosár készítése – gyerekjáték!

Az úgy történt, hogy a hét végén végre nálunk lehettek a gyerekek! Nagy boldogság volt együtt lenni, beszélgetni, labdázni, sétálni, kártyázni, közös filmet nézni, és a közelgő húsvétra készülni.

Kitettük a díszeket, friss, zöld fűvel bélelt kosarakban szépen elrendeztük a tojásokat, barkákat. Együtt álltunk hozzá a húsvéti kosár elkészítésének is, amit kelt tésztából dagasztottunk. A lányok kicsit szívósabb kalácsot gyúrtak, amit fél óráig pihentettünk, aztán jöhetett a rudak sodrása. Ezekből sütőpapíron négyzet alakú hálót fontunk, akkorát, hogy egy kisebb, sütőbe helyezhető tálat be tudjunk borítani vele. Azt zsírral átkentük, és egy határozott mozdulattal ráemeltük. Körbevágtuk a széleit, ebből egy újabb hosszú rudat sodortunk, és lezártuk vele a szélét.

Felvert tojással átkenve előmelegített sütőbe helyeztük, ott világosra sütöttük. Közben a maradék tészta egy részéből kettes fonatot készítettünk, ezt fogpiszkálókkal rögzítettük az elősütött kosár peremére.

Formáztunk még néhány madárkát, ezekkel együtt visszahelyeztük a sütőbe. Amikor elkészült, a fogpiszkálókra rászúrtuk a díszeinket, és már gyönyörködhettünk is a legújabb kreatív alkotásunkban.