Húsvét előtt, 2021-ben

Amikor ezt a bejegyzést írom, még csak egy biztos. Húsvét ünnepe 2021-ben is eljön. Egyébként marad a vágyakozás, a mindenek ellenére örök optimizmus, hogy együtt lehet a család, a gyerekek friss fűből készített fészkekben keresgetik az apró ajándékokat, épp úgy, mint mi magunk is annak idején. Érdemes lesz kalácsot sütni, húsvéti ételeket készíteni, mesélni a régi húsvétokról és jókat beszélgetni.

Mindenkinek azt kívánom, hogy szabadabb legyen az ünnep. Ennek reményében összeszedtem a tavalyi évben gyűjtött ételekből néhányat, hogy ötletet adjak a sütés-főzéshez.

A recepteket honlapunk recepttárában azonos megnevezéssel megtaláljátok.

–          Legénd: Erdélyi töltött hagymaleves

–          Balatonendréd: Csirke becsinált leves

–          Farmos: Töltött csuka céklás tormával

–          Aldebrő: Kacsamell vagdalt rozmaringos burgonyával

–          Örményes: Örményesi kemencés csülök

–          Dozmat: Zöldséges lepény házi sonkával

–          Mezőkovácsháza: Brokkolis, gombás, répás fasírt

–          Tác: Táci gombás csirkemell medvehagymás galuskával

–          Kakasd: Mazsolaszőlős kalács

–          Örményes: Fahéjas cirkos kalács

–          Somogyszob: Citromos szelet a régi időkből

–          Mecseknádasd: Gesztenye rolád (sütés nélkül)