Amikor ezt a bejegyzést írom, még csak egy biztos. Húsvét ünnepe 2021-ben is eljön. Egyébként marad a vágyakozás, a mindenek ellenére örök optimizmus, hogy együtt lehet a család, a gyerekek friss fűből készített fészkekben keresgetik az apró ajándékokat, épp úgy, mint mi magunk is annak idején. Érdemes lesz kalácsot sütni, húsvéti ételeket készíteni, mesélni a régi húsvétokról és jókat beszélgetni.
Mindenkinek azt kívánom, hogy szabadabb legyen az ünnep. Ennek reményében összeszedtem a tavalyi évben gyűjtött ételekből néhányat, hogy ötletet adjak a sütés-főzéshez.
A recepteket honlapunk recepttárában azonos megnevezéssel megtaláljátok.
– Legénd: Erdélyi töltött hagymaleves
– Balatonendréd: Csirke becsinált leves
– Farmos: Töltött csuka céklás tormával
– Aldebrő: Kacsamell vagdalt rozmaringos burgonyával
– Örményes: Örményesi kemencés csülök
– Dozmat: Zöldséges lepény házi sonkával
– Mezőkovácsháza: Brokkolis, gombás, répás fasírt
– Tác: Táci gombás csirkemell medvehagymás galuskával
– Kakasd: Mazsolaszőlős kalács
– Örményes: Fahéjas cirkos kalács
– Somogyszob: Citromos szelet a régi időkből
– Mecseknádasd: Gesztenye rolád (sütés nélkül)