csirkemáj

Töltött libanyak hagymás tört burgonyával

Töltött libanyak hagymás tört burgonyával Hozzávalók: 3 libanyak bőre, 3 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, 2 szelet szikkadt kenyér, 3 evőkanál libazsír, 2 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 3 csirkemáj, 2 tojás. A körethez: 1 kg krumpli, 1 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál libazsír. A libanyak bőröket besózzuk, szűkebbik végét …

Töltött libanyak hagymás tört burgonyával Tovább »

Vasárnapi húsleves töltelékkel

Vasárnapi húsleves töltelékkel Hozzávalók: (8 főre) 3 kg tyúk, 9 sárgarépa, 7 petrezselyemgyökér, 1 zellergumó, 1 karalábé, 3 vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál só, 3 babérlevél, 20 szem egészbors, 15 dkg cérnametélt. A töltelékhez: 2 zsemle, 1 csokor petrezselyem zöldje, 3 db ledarált csirkemáj, só, őrölt feketebors, 2 tojás, 1 vöröshagyma, …

Vasárnapi húsleves töltelékkel Tovább »

Csirkemájas zúzapörkölt petrezselymes, fokhagymás lebbenccsel

Csirkemájas zúzapörkölt petrezselymes, fokhagymás lebbenccsel Hozzávalók: 80 dkg kacsa zúza, 3 közepes vöröshagyma, 8 dkg kacsazsír, 2 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 1 tv-paprika, 50 dkg csirkemáj, 1 csokor zöld hagymaszár. Fűszerek: 1 evőkanál őrölt paprika, 2 teáskanál só, 1 teáskanál majoránna, 1 kávéskanál csípős paprikakrém, 1 kávéskanál őrölt feketebors. A körethez: 40 dkg lebbencstészta, só, …

Csirkemájas zúzapörkölt petrezselymes, fokhagymás lebbenccsel Tovább »

Zöldborsóleves csirkemájjal

Zöldborsóleves csirkemájjal Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál sertészsír, 2 petrezselyem, 2 sárgarépa, 6 burgonya, 1 karalábé, 15 dkg zöldborsó, 8 db csirkemáj, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 paprika, só, 5 dkg zabtészta. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd kevés zsíron lepirítjuk. A zöldségféléket is megpucoljuk, a sárgarépát-petrezselymet karikákra, a krumplit és karalábét …

Zöldborsóleves csirkemájjal Tovább »

Tárkonyos galamb becsinált leves

Tárkonyos galamb becsinált leves Hozzávalók: (8 főre) 4 galamb, 5 gerezd fokhagyma, 1 kisebb vöröshagyma, 3 sárgarépa, 2 petrezselyem, fél zellergumó, 1 csokor petrezselyem- és 1 csokor zeller zöld, 20 dkg zöldborsó, 5 nagyobb fej gomba, 1 evőkanál sertés (mangalica) zsír, 2 evőkanál liszt, 3 szelet citrom. Fűszerek: 1 evőkanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, …

Tárkonyos galamb becsinált leves Tovább »

Szentmihályi lakodalmas zúzos leves

Szentmihályi lakodalmas zúzos leves Hozzávalók: 1 nagyobb csirke, 40 dkg csirkezúza, 20 dkg csirkemáj, 3 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 karalábé, 1 paradicsom, 2 paprika, 1 kisebb zellergumó, 1 vöröshagyma, só, 1 teáskanál őrölt bors. 20 dkg rizs, 5 dkg sertészsír. 1 tojás, liszt, 1 evőkanál libazsír. A zöldségeket megpucoljuk. A csirkét is alaposan átmossuk, és …

Szentmihályi lakodalmas zúzos leves Tovább »

Csirkemájjal töltött gombafejek

Csirkemájjal töltött gombafejek Hozzávalók: 50 dkg nagy szemű gomba, 20 dkg csirkemáj, 5 tojás, 15 dkg liszt, 30 dkg zsemlemorzsa, egy kisebb fej vöröshagyma, 2 teáskanál só, kávéskanálnyi őrölt feketebors és majoránna, a sütéshez étolaj. A gombaszárakat kitörjük, a fejeket megtisztítjuk. A szárakat a párolt rizskörethez, vagy más ételekhez felhasználhatjuk. A megtisztított csirkemájat összeturmixoljuk, hogy …

Csirkemájjal töltött gombafejek Tovább »

Sonkaszalonnába göngyölt csirkemáj és gombafejek

Sonkaszalonnába göngyölt csirkemáj és gombafejek Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 50 dkg gomba, 3 teáskanál majoránna, 15 dkg liszt, 1 kávéskanál só, 60 dkg sonkaszalonna. A tepsi kikenéséhez 3 evőkanál étolaj. A rizshez: 2 fakanál sertészsír, 2 dl (1 bögre) rizs, 1 fej vöröshagyma, 8 babérlevél, só. A gombát megtisztítjuk, szárát levágjuk. A lisztet kevés sóval, …

Sonkaszalonnába göngyölt csirkemáj és gombafejek Tovább »

Mátrai betyárcsalogató gancával

Mátrai betyárcsalogató gancával Hozzávalók: A gancához: 6 közepes nagyságú krumpli, só, 2 fakanál sertészsír, kb. 25 dkg liszt. A raguhoz: 30 dkg füstölt szalonna, 1 vöröshagyma, 20 dkg gombafej, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál őrölt bors, 2 teáskanál só, 20 dkg csirkemáj, 5 teáskanál majoránna, 20 dkg velő. 1 kg sertéskaraj, só, őrölt bors, …

Mátrai betyárcsalogató gancával Tovább »

Csirke raguleves májgombóccal

Csirke raguleves májgombóccal Hozzávalók: 1 egész csirke, 3 petrezselyem gyökér, 3 sárgarépa, 1 karalábé, 1 zeller, 1 vöröshagyma, 1 fakanálnyi tyúkzsír, 20 dkg zöldborsó, 2 evőkanál liszt, 20 szem egész bors, 2 evőkanál só, 2 paradicsom, 2 paprika, csokornyi petrezselyem zöld. A májgombóchoz: 3 csirkemáj, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evőkanál tyúkzsír, kis csokor petrezselyem …

Csirke raguleves májgombóccal Tovább »

Savanyú belsőség ragu galuskával

Savanyú belsőség ragu galuskával Hozzávalók: 50 dkg pulykazúza, 50 dkg sertésmáj, 50 dkg csirkemáj, 2 evőkanál sertészsír, 6 fej vöröshagyma, 2 evőkanál só, 5 babérlevél, 1 kanál őrölt feketebors, 1 púpos evőkanál majoránna, 1 evőkanál zúzott fokhagyma, 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 2 evőkanál tárkony, 4 cl tárkonyecet. A galuskához: 3 tojás, 1 teáskanál só, 10 …

Savanyú belsőség ragu galuskával Tovább »

Töltött csuka

Töltött csuka Hozzávalók: Egy kb. 2 kilós, megtisztított csuka, sertészsír, fokhagyma, 30 dkg húsos szalonna szelet. A töltelékhez: 10 dkg párolt rizs, 2 teáskanál párolt vöröshagyma, 7 dkg gomba, csipetnyi só, és őrölt fehérbors, friss majoránna, kakukkfű, petrezselyem zöldje, 2 tojás sárgája. A májas raguhoz: a csuka mája, 10 dkg csirkemáj, 1 evőkanál sertészsír, csipetnyi …

Töltött csuka Tovább »