Töltött libanyak hagymás tört burgonyával

Töltött libanyak hagymás tört burgonyával

Hozzávalók: 3 libanyak bőre, 3 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, 2 szelet szikkadt kenyér, 3 evőkanál libazsír, 2 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 3 csirkemáj, 2 tojás. A körethez: 1 kg krumpli, 1 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál libazsír.

A libanyak bőröket besózzuk, szűkebbik végét elkötjük, és állni hagyjuk.

Az egyik vöröshagymát apróra vágjuk, és egy evőkanál libazsírban megpároljuk. A csirkemájat kis kockákra szeljük, és a hagymás zsiradékban átforgatjuk. Zúzott fokhagymát adunk hozzá, és enyhén megsózzuk.

A kenyeret vízben beáztatjuk, kicsavarjuk, és egy tiszta tálba helyezzük. Ráütjük a tojásokat, összedolgozzuk, majd az egészet a csirkemájas hagymára tesszük. Kevés őrölt borssal ízesítjük, majd óvatosan, hogy a máj egyben maradjon, fakanállal összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, majd a libanyakakba töltjük. Ne legyen túl sok bennük, mert akkor sütés közben szétrepednek. A nyakak végét is megkötjük cérnával, és így helyezzük a libazsírral meglocsolt tepsibe. A tetejét is átkenjük zsírral, majd előmelegített sütőbe toljuk, ahol húsz perc alatt pirosra sütjük.

A körethez a krumplit megtisztítjuk, nagyobb hasábokra vágva sós vízben puhára főzzük.

Leszűrjük, és krumplinyomón áttörjük.

Közben a vöröshagymát szálasra szeljük, és libazsírban megpároljuk. Amikor elkészült, őrölt paprikával szép színt adunk neki, és az áttört krumplinkkal márványosra keverjük.

A kisült libanyakat kicsit hűlni hagyjuk, majd ferdén szeleteljük, hogy nagyobb darabok legyenek belőle. Hagymás burgonyával kínáljuk.