csirkemáj

Csirkemájas lecsó pirított gánicával

Csirkemájas lecsó pirított gánicával Hozzávalók: 1,5 kg paprika, 50 dkg paradicsom, 50 dkg vöröshagyma, 1,5 kg csirkemáj, só, 3 púpos teáskanál őrölt paprika, 1 kávéskanál fehérbors, 2 fakanál sertészsír. Gánica: 2 kg krumpli, 7 evőkanál liszt, só, a sütéshez kevés zsír, vagy étolaj. A zöldségeket megtisztítjuk. a vöröshagymát kockákra, a paprikát, paradicsomot karikákra szeljük. Néhány […]

Csirkemájas lecsó pirított gánicával Tovább olvasom »

Körösi finom falatok

Körösi finom falatok Hozzávalók: 30 dkg csirkemáj, 40 dkg sertéskaraj, 1 kg burgonya,1 evőkanál zsír, só, 3 gerezd fokhagyma, 5 dl tej, őrölt bors, 8 evőkanál liszt, 3 tojás, étolaj. A csirkemájat zúzott fokhagymával összekevert tejbe, egy éjszakára beáztatjuk. A krumplit megtisztítjuk, sós vízben puhára főzzük. A karajt felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk. Sóval, borssal mindkét

Körösi finom falatok Tovább olvasom »

Töltelék

Töltelék Hozzávalók: (6 főre) 10 zsemle, 10 tojás, 2 teáskanál őrölt feketebors, 1 nagy vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál só, 10 dkg csirkemáj, 3 nagyobb gombafej, 15 dkg zsír. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk. A gombát felszeleteljük. A csirkemájat lekaparjuk, vagy ledaráljuk. A vöröshagymát zsírban megpároljuk, rátesszük a gombát, összesütjük, majd

Töltelék Tovább olvasom »

Legényfogó leves májtallérokkal

Legényfogó leves májtallérokkal Hozzávalók: (10 főre) 50 dkg marha lábszár és csontos rész, 25 dkg sertéscomb, 1 nagy pulykaszárny, 1 sertésszív, 30 dkg pulykazúza, 4 nagy sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 kis zellergumó, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, fél karalábé, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál egészbors, 2 db szegfűbors, só. Májtallér: 7 szelet szikkadt kenyér, 2

Legényfogó leves májtallérokkal Tovább olvasom »

Töltött kacsa

Töltött kacsa Hozzávalók: 1 egész kacsa (2,5 kg), 20 dkg gomba, 1 vöröshagyma, 3 alma, 3 dl tej, 2 szelet kenyér, 10 dkg mazsola, 3 dl félszáraz fehérbor, 4 db csirkemáj, 10 dkg füstölt szalonna, 2 tojás, só, őrölt bors, majoránna. Fordított burgonya: 6 nagy szem krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, kacsazsír, 2 teáskanál só.

Töltött kacsa Tovább olvasom »

Matutkás sertésszelet gombás-májas raguval

Matutkás sertésszelet gombás-májas raguval Hozzávalók: A matutkához:1 kg burgonya, 20 dkg liszt, 1 teáskanál só, 2 kávéskanál őrölt feketebors, 1 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, a sütéshez étolaj. Ragu:2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 paradicsom, 2 paprika, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 dl víz, 50 dkg gomba, 15 dkg zöldborsó, 20 dkg csirkemáj, őrölt bors,

Matutkás sertésszelet gombás-májas raguval Tovább olvasom »

Lecsós csirkemáj tárcsán

Lecsós csirkemáj tárcsán Hozzávalók: (10 főre) 2 kg paprika, 45 dkg paradicsom, 50 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg füstölt szalonna, 1 kg csirkemáj, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál majoránna, só, 2 teáskanál őrölt paprika, 2 evőkanál sertészsír. A paprikát-paradicsomot megmossuk, és kisebb kockákra vágjuk. A szalonna bőrét eltávolítjuk,

Lecsós csirkemáj tárcsán Tovább olvasom »

Májgaluskás becsinált leves

Májgaluskás becsinált leves Hozzávalók: 1,5 kg kakas (vagy tyúk) hús, 70 dkg sárgarépa, 5 dkg sertészsír, 70 dkg petrezselyem, 2 vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 tv-paprika, 1 kisebb zellergumó, 2 szem szegfűbors, só, 1 teáskanál őrölt feketebors. A galuskához: 6 csirkemáj, 4 tojás, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt bors, 1 teáskanál zsír, zsemlemorzsa, 1

Májgaluskás becsinált leves Tovább olvasom »

Lecsós máj matutkával

Lecsós máj matutkával Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 1 fakanál sertészsír, 1 kg paprika, 50 dkg paradicsom, 3 nagy vöröshagyma, 2 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 kávéskanál majoránna, 2 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál cukor. Matutka: 4 nagy krumpli, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál bors, 1 kávéskanál majoránna, 2 gerezd fokhagyma,

Lecsós máj matutkával Tovább olvasom »

Töltött tyúk ecetes pityókával

Töltött tyúk ecetes pityókával Hozzávalók: 1 egész tyúk húslevesnek megfőzve, 50 dkg csirkemáj szívvel, 4 db tojás, 2 zsemle, az áztatáshoz fél liter tej, só, őrölt feketebors, 1 vöröshagyma, 2 dl étolaj, 2 fakanál tyúkzsír. A pityókához: 70 dkg krumpli, só, őrölt bors, 1 nagy fej lila hagyma, 10 evőkanál a tyúk zsírjából, 3 evőkanál

Töltött tyúk ecetes pityókával Tovább olvasom »

Szalonnás máj tárcsán, zsírjában sült burgonyával

Szalonnás máj tárcsán, zsírjában sült burgonyával Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 25 dkg vékonyra vágott (bacon) szalonna, 1,5 dl mustár, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál fokhagymapor, 1 teáskanál őrölt kömény és őrölt feketebors, egy deci étolaj, 30 dkg sertészsír, 1 kg krumpli, só. A csirkemájat megtisztítjuk, kettévágjuk. Szalonnacsíkba egyenként feltekerjük, és mindegyiket fogvájóval rögzítjük. Elkészítjük a

Szalonnás máj tárcsán, zsírjában sült burgonyával Tovább olvasom »

Csirkemájjal töltött húsrudacskák

Csirkemájjal töltött húsrudacskák Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj, 4 tojás, 20 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa, 1 teáskanál só. A töltelékhez: 50 dkg csirkemáj, 2 evőkanál kacsazsír, 1 vöröshagyma, 1 kávéskanál só, csipetnyi őrölt feketebors, 1 teáskanál majoránna, 30 dkg sajt. A sütéshez étolaj. Először a tölteléket készítjük el. A csirkemájat csíkokra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk,

Csirkemájjal töltött húsrudacskák Tovább olvasom »