egészséges étel

Káposztás harcsa

Káposztás harcsa Hozzávalók: 80 dkg tisztított harcsa, 2 vöröshagyma, 2 babérlevél, fél csokor kapor, fél csokor tárkony, só, 2 dl tejföl, 40 dkg túró, 3 tojás, 5 dkg zsír, 4 dkg liszt, 10 dkg búzadara, 60 dkg kovászolt savanyú káposzta. Az alapléhez fél liter vizet egy lábasban felteszünk melegedni. A harcsát nyakánál bevágjuk, bajszát és …

Káposztás harcsa Tovább »

Tökbélleves

Tökbélleves Hozzávalók: egy zsenge tök bele, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 karalábé, 1 kisebb zellergumó, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál étolaj, 2 evőkanál liszt, késhegynyi paprika, 1 teáskanál só, kis csokor kapor, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál fehérbors. A tököt félbevágjuk, a belső, magos részét kivesszük, feldaraboljuk, és leveses fazékba tesszük. A többi zöldségfélét megtisztítjuk, és …

Tökbélleves Tovább »

Hajdinagombóc leves

Hajdinagombóc leves Hozzávalók: 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, fél zellergumó, fél paprika, kis csokor zeller zöld, 2 babérlevél, 1 teáskanál őrölt paprika, só, 1 fél vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál őrölt paprika, 1 teáskanál őrölt feketebors, 5 szem egészbors, 1 evőkanál sertészsír, 5 dkg szárított vargánya. A gombóchoz: 2,5 dl hajdina, 10 dkg füstölt szalonna, …

Hajdinagombóc leves Tovább »

Túró fasírt

Túró fasírt Hozzávalók: 25 dkg túró, 10 dkg zabpehely, 15 dkg sajt, 2 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 5 nagy kanál aludttej, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 teáskanál majoránna, 3 teáskanál borsikafű, 1 teáskanál kakukkfű, 1 teáskanál bors, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, fél dl étolaj. A sajtot nagy …

Túró fasírt Tovább »

Medvehagyma krémleves

Medvehagyma krémleves Hozzávalók: 25 dkg medvehagyma levél, 10 dkg szalonna zsírja, 1 dl étolaj, 3 fakanál liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, 2 dl tej, só. A díszítéshez 1 dl tejföl, 1 főtt tojás. A szalonnát zsírjára sütjük. A medvehagymát megpároljuk, a zsírral együtt leturmixoljuk. Az így nyert alaplevet akár le is fagyaszthatjuk, és …

Medvehagyma krémleves Tovább »

Medvehagyma szósz kelt gombóccal

Medvehagyma szósz kelt gombóccal Hozzávalók: egy nagy csokor medvehagyma, só, 1 diónyi zsír, 2 evőkanál liszt, fél liter húslé. A gombóchoz: 50 dkg liszt, 1 teáskanál só, 3 dl tej, 1 teáskanál cukor, 5 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor, 1 tojás. A medvehagymát megmossuk, és széles metéltre felvágjuk. Lábosba tesszük, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, …

Medvehagyma szósz kelt gombóccal Tovább »