fasírt

Kacsamell fasírt

Kacsamell fasírt Hozzávalók: 1 kg bőrös kacsamell, 3 kisebb tojás, só, őrölt feketebors, 1 gerezd fokhagyma, diónyi vöröshagyma, 1 teáskanál őrölt paprika, 2 vastag szelet kenyér, sertészsír. A kenyér héját leszedjük, a belét vízben megáztatjuk. A kacsamell zsíros bőrét levágjuk, húsát lefejtjük a csontról. A kevésbé zsíros bőröket felkockázzuk, azt felhasználhatjuk az ételbe, a hússal […]

Kacsamell fasírt Tovább olvasom »

Salátafőzelék

Salátafőzelék Hozzávalók: 3 fej saláta, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 3 evőkanál liszt, só, 1 evőkanál 20 %-os ecet, 2 evőkanál cukor. Fasírthoz: 1 kg darált hús, 3 tojás, 20 dkg szikkadt kenyér, 1,5 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 3 gerezd fokhagyma, zsemlemorzsa a forgatáshoz, étolaj a sütéshez. A száraz kenyeret vízbe áztatjuk.

Salátafőzelék Tovább olvasom »