fejtett bab

Patai palóc gulyás

Patai palóc gulyás Hozzávalók: 50 dkg szürkemarha lábszár, 30 dkg racka juh csontos része, 50 dkg mangalica füstölt tarja, 1 fakanál zsír, 2 vöröshagyma, 2 szelet füstölt szalonna, 3 gerezd fokhagyma, 45 dkg sárgahüvelyű bab, 20 dkg fejtett bab, 40 dkg zöldhüvelyű bab, fél citrom leve. Fűszerek: 2 teáskanál tárkony, 4 babérlevél, 2 teáskanál őrölt […]

Patai palóc gulyás Tovább olvasom »

Babkása töpörtyűvel, májjal

Babkása töpörtyűvel, májjal Hozzávalók: 60 dkg fejtett bab, 1 kg burgonya, 3 vöröshagyma, 30-35 dkg liszt, só, 1 kg kacsaháj, 20 dkg kacsamáj, 1 púpos fakanál zsír. A kacsahájat feldaraboljuk, egy púpos teáskanál sóval összekeverjük, és állni hagyjuk. Negyed óra múltán három evőkanál vizet öntünk alá, és fedő alatt feltesszük a tűzre. Idő közben néha

Babkása töpörtyűvel, májjal Tovább olvasom »

Savanyú káposztás bableves

Savanyú káposztás bableves – Bohnesuppe Hozzávalók: 30 dkg fejtett bab, 5 sárgarépa, 5 petrezselyem, 2 szelet zeller, fél karalábé, 1 csokor zellerzöld, füstölt csülök csontja, vagy kis darab sonka, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál zsír, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt paprika, 25 dkg savanyú káposzta. Fél liter vízben feltesszük a babot melegedni. Közben megtisztítjuk

Savanyú káposztás bableves Tovább olvasom »

Birsalmás bableves

Birsalmás bableves Hozzávalók: 4 db nagyobb birsalma, 50 dkg fejtett bab (vagy 25 dkg szárazbab), 2 babérlevél, 1 csapott evőkanál só. A habaráshoz 1 evőkanál liszt, 1 tojás, csipetnyi só, 3 púpos evőkanál tejföl, fél liter tej. A birsalmákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, cikkekre vágjuk, megmossuk. Három almát beleteszünk egy lábosba, felöntjük kevés vízzel, felforraljuk, és

Birsalmás bableves Tovább olvasom »