füstölt csülök

Savanyú káposztás bableves

Savanyú káposztás bableves – Bohnesuppe Hozzávalók: 30 dkg fejtett bab, 5 sárgarépa, 5 petrezselyem, 2 szelet zeller, fél karalábé, 1 csokor zellerzöld, füstölt csülök csontja, vagy kis darab sonka, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál zsír, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt paprika, 25 dkg savanyú káposzta. Fél liter vízben feltesszük a babot melegedni. Közben megtisztítjuk […]

Savanyú káposztás bableves Tovább olvasom »

Cipóban sült kemencés csülök

Cipóban sült kemencés csülök Hozzávalók: 1,5 kg füstölt, főtt, kicsontozott csülök, 4 evőkanál mustár. A páchoz: vöröshagyma, majoránna, egész feketebors, babérlevél, fokhagyma, víz. A tésztához: 1 kg liszt, 3 dkg élesztő, 2,5 dkg só, fél liter langyos víz. A füstölt csülköt megfőzzük, kicsontozzuk, és a megtisztított, összevágott hagymákkal és fűszerekkel együtt tálba helyezzük. Felöntjük vízzel,

Cipóban sült kemencés csülök Tovább olvasom »

Füstölt húsleves, zsemlegombóc, krumplisaláta

Füstölt húsleves – Ujdená polevká Hozzávalók: 80 dkg füstölt csülök, 1 nagy petrezselyem, 4 sárgarépa, 1 zeller, 3 krumpli, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál őrölt paprika, só, 1 csokor zellerzöld, 1 csokor petrezselyemzöld. Zsemlegombóc – Velke haluski Hozzávalók: 3 szikkadt zsemle, 50 dkg liszt, 1 tojás, 1 teáskanál só, 1 evőkanál sertészsír. Krumplisaláta – Krumplové salát

Füstölt húsleves, zsemlegombóc, krumplisaláta Tovább olvasom »

Kaszásleves pirított zsemlekockával

Kaszásleves pirított zsemlekockával Hozzávalók: 3 zsemle, 2 evőkanál sertészsír, só, 1 füstölt csülök, 6 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál tejföl, 2 evőkanál rétesliszt. A zsemléket felkockázzuk, és a zsírral elkeverve sütőben (vagy kemencében) többször átforgatva ropogósra pirítjuk. A füstölt csülköt átmossuk, majd három gerezd fokhagymával addig főzzük, míg megpuhul. Kicsit hűlni hagyjuk, és a húsos részeit

Kaszásleves pirított zsemlekockával Tovább olvasom »

Csicseriborsó leves

Csicseriborsó leves Hozzávalók: (8 főre) 50 dkg csicseriborsó, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 zellergumó, 1 vöröshagyma, 1 füstölt csülök, 3 krumpli, só, 4 babérlevél, kis csokor zeller-és petrezselyemzöld, 1 kávéskanál őrölt bors, 3 gerezd fokhagyma. A rántáshoz: 1 evőkanál zsír, 4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 3 kávéskanál őrölt paprika. A csipetkéhez 1 tojás, liszt.

Csicseriborsó leves Tovább olvasom »

Turai parasztos káposzta

Turai parasztos káposzta Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1 füstölt csülök, 1 kg sózott sertéshús (oldalas, farok, csont), 2 vöröshagyma, 3 babérlevél, 1 teáskanál őrölt kömény, 2 teáskanál őrölt feketebors, 20 dkg hántolt árpa, 1 evőkanál sertészsír, 1 evőkanál liszt. A sertéshúsokat a főzés előtt 3-4 nappal besózzuk, állni hagyjuk, majd lemossuk. A káposztát –

Turai parasztos káposzta Tovább olvasom »

Laposborsó leves füstölt csülökkel

Laposborsó leves füstölt csülökkel Hozzávalók: (10 főre) 1 kg beáztatott laposborsó, 2,5 kg füstölt csülök, 4 sárgarépa, 2 petrezselyem gyökér, 1 karalábé, 1 szelet zellergumó, 2 nagy csokor petrezselyemzöld, 2 paprika, 3 krumpli, 2 fakanál sertészsír, 3 evőkanál liszt, só, 2 evőkanál őrölt paprika, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 vöröshagyma. A borsót előző este beáztatjuk.

Laposborsó leves füstölt csülökkel Tovább olvasom »

Pulutyka füstölt hússal

Pulutyka füstölt hússal Hozzávalók: 1 fej káposzta, 1 füstölt csülök, 20 dkg kolbász, 5 krumpli, 1 csípős zöldpaprika, 2 babérlevél, 1 teáskanál őrölt fehérbors, 1 teáskanál só, 1 teáskanál majoránna, 2 teáskanál paprikakrém, 1 evőkanál sertészsír, fél dl étolaj, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 3 teáskanál őrölt paprika. A csülökre vizet öntünk, és abban

Pulutyka füstölt hússal Tovább olvasom »

Sonkaleves kapros-túrós galuskával

Sonkaleves kapros-túrós galuskával Hozzávalók: 1 füstölt csülök, 3 babérlevél, fél fej fokhagyma, 2 teáskanál egész bors. A rántáshoz: 2 evőkanál sertészsír, 2 evőkanál liszt, 2 teáskanál őrölt paprika, 2 dl tejföl. A galuskához: 1 csokor kapor, 25 dkg túró, 2 tojás, egy púpos merőkanál liszt. Az átmosott csülköt nagyobb fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy

Sonkaleves kapros-túrós galuskával Tovább olvasom »

Milotai savanyú paszuly

Milotai savanyú paszuly Hozzávalók: (10 főre) 1 kg tarkabab, 1 kg savanyú káposzta, 1 kg füstölt csülök, 1 kg sertés orr-és fül, só, 4 teáskanál őrölt paprika, 8 evőkanál sertészsír, 2 teáskanál őrölt feketebors, só,11 evőkanál liszt, 1 vöröshagyma, 4 babérlevél, 1 liter tej. A babot előző este beáztatjuk. Másnap egy nagyobb fazékba tesszük, bő

Milotai savanyú paszuly Tovább olvasom »

Lencseleves füstölt csülökkel

Lencseleves füstölt csülökkel Hozzávalók: 30 dkg lencse, 40 dkg füstölt hátsó csülök, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezselyem gyökere, só, őrölt feketebors, 2 gerezd fokhagyma. A rántáshoz: 1 evőkanál sertészsír, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál őrölt paprika. A tálaláshoz tejföl. A lencsét és a kisebb kockákra vágott füstölt csülköt felhasználás előtt másfél-két órával

Lencseleves füstölt csülökkel Tovább olvasom »

Kemencés babos csülök

Kemencés babos csülök Hozzávalók: 1,3 kg füstölt csülök, 25 dkg beáztatott bab, 1,3 kg savanyú káposzta, 20 dkg bacon szalonna. Egy kávéskanálnyi őrölt feketebors, darált kömény, szerecsendió, őrölt babérlevél. Egy teáskanál aprított kakukkfű, fél evőkanálnyi őrölt paprika, 1 csokor csombor (borsikafű). A csülköt átmossuk, kuktába tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és háromnegyed óra

Kemencés babos csülök Tovább olvasom »