füstölt csülök

Répaleves

Répaleves Hozzávalók: (10 főre) 2,5 kg takarmányrépa, 3 vöröshagyma, 1 egész füstölt csülök, 2 fakanál sertészsír, 3 kanál liszt, 6 gerezd fokhagyma, 6 babérlevél, 2 teáskanál majoránna, 2 teáskanál őrölt fehérbors, 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 4 teáskanál só, 4 evőkanál ecet, 4,5 dl tejföl. A csülköt kisebb darabokra vágva fazékban félpuhára főzzük (legalább egy óra …

Répaleves Tovább »

Karórépa főzelék

Karórépa főzelék Hozzávalók: (10 főre): 2 kg takarmányrépa, 6 babérlevél, 2 nagy fej vöröshagyma, másfél kg füstölt sonka, 1 füstölt csülök, 5 szem burgonya. A rántáshoz 1 dl étolaj, 3 evőkanál liszt, 4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál őrölt pirospaprika. A főzés előtti este a füstölt húsokat vízbe tesszük, és hagyjuk, hogy a főzésig abban ázzanak. …

Karórépa főzelék Tovább »

Csülkös káposzta

Csülkös káposzta (kemencés étel) Hozzávalók: 1,5 kg savanyú káposzta, 2 fej vöröshagyma, 6 szem borókabogyó, 1 kis csokor borsikafű (csombor), 1 csokor kapor, 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 1 szál füstölt kolbász, 1,5 kg bőrös csülök. A káposztát enyhén átmossuk, lecsepegtetjük, és egy nagyobb cserépedény aljába tesszük. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a káposztán elegyengetjük. …

Csülkös káposzta Tovább »

Borsós káposzta

Borsós káposzta Hozzávalók: 1 füstölt csülök, egy kg sertés lapocka, fél kg szeletelt oldalas, fél liter beáztatott bab, 1 kg savanyú káposzta, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 zöldpaprika, só, őrölt fűszerpaprika, 2 evőkanál sertészsír, 1 púpos evőkanál liszt. Kockákra vágjuk a füstölt csülköt, és a csonttal együtt egy nagy leveses fazékba, hideg vízbe …

Borsós káposzta Tovább »

Káposztás nokedli

Káposztás nokedli Hozzávalók: 2 fakanál sertészsír, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 25 dkg füstölt csülök zsírosabb része, 25 dkg füstölt kolbász. Kétcsipetnyi majoránna, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 2 babérlevél, 3 teáskanálnyi őrölt fűszerpaprika. 80 dkg savanyú káposzta, néhány zöldpaprika- és póréhagyma karika. A nokedlihez 20 dkg finomliszt, 20 dkg rétesliszt, 3 egész tojás, …

Káposztás nokedli Tovább »

Rácalmási arató bableves

Rácalmási arató bableves Hozzávalók: 1 nagyobb fej vöröshagyma, 8 gerezd fokhagyma, 25 dkg füstölt oldalas, 25 dkg füstölt csülök, 2 nagy szál sárgarépa, 2 petrezselyem gyökér, fél zellergumó, 1 fakanál sertészsír. Egy kávéskanálnyi őrölt feketebors, 1 teáskanálnyi majoránna, 1 evőkanál liszt, 2 kávéskanál őrölt fűszerpaprika, néhány karika zöldpaprika és póréhagyma. 30 dkg tarkabab, két dl …

Rácalmási arató bableves Tovább »

Szarma – töltött káposzta

Szarma (töltött káposzta) Hozzávalók: (10 főre) 1,5 kiló darált sertéslapocka, 5 dkg vöröshagyma, 3 dkg fokhagyma, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 kávéskanál őrölt köménymag, 1 evőkanál fűszerpaprika, ízlés szerint só, 15 dkg rizs, 1 fej savanyított káposztalevél, 50 dkg savanyú káposzta, 1 füstölt csülök. A tálaláshoz tejföl, és friss kenyér. A rántáshoz 1 fakanálnyi sertészsír, …

Szarma – töltött káposzta Tovább »