füstölt csülök

Krumpligombócos káposzta füstölt hússal

Krumpligombócos káposzta füstölt hússal Hozzávalók: 1 füstölt csülök, 1 kg savanyú káposzta, 2 nagy vöröshagyma, 3 babérlevél, 1 evőkanál egészbors, 7 dl paradicsom, 1 tv-paprika, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál sertészsír, 1 teáskanál őrölt paprika. Krumpligombóc: 2 nagy krumpli, 1 tojás, 15 dkg liszt, csipetnyi só. A csülköt felkockázzuk, a csontjával és babérlevéllel együtt feltesszük […]

Krumpligombócos káposzta füstölt hússal Tovább olvasom »

Örményesi kemencés csülök

Örményesi kemencés csülök savanyú káposzta ágyon, burgonyával Hozzávalók: (15 főre) 2 db füstölt, hátsó csülök, 3 kg savanyú káposzta. Páclé: 2 vöröshagyma, 4 babérlevél, 15 borókabogyó, 20 szem egészbors, 2 teáskanál egész kömény, 1 teáskanál majoránna, fél teáskanál őrölt szegfűbors, 3 gerezd fokhagyma. Köret: 2 kg krumpli, egészkömény, só, étolaj. Először a páclevet készítjük el.

Örményesi kemencés csülök Tovább olvasom »

Gombócos káposztaleves füstölt csülökkel

Gombócos káposztaleves füstölt csülökkel Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1 előfőzött füstölt csülök, 3 babérlevél, 10 szem egészbors, só, 1 liter paradicsomlé. Rántáshoz: 2 evőkanál liszt, 2 fakanál sertészsír, 1 evőkanál őrölt paprika. Gombóc: 30 dkg darált lapocka, 10 dkg előfőzött rizs, 1 evőkanál zsír, 2 tojás, só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 2 gerezd fokhagyma,

Gombócos káposztaleves füstölt csülökkel Tovább olvasom »

Lencsegulyás

Lencsegulyás Hozzávalók: (12 főre) 2,5 kg sertéscomb, 1 füstölt hátsó csülök, 25 dkg kolozsvári szalonna, 6 nagy sárgarépa, 3 petrezselyemgyökér, 1 zellergumó, 80 dkg lencse, 3 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, só, 1 teáskanál őrölt bors, 1 kávéskanál őrölt kömény, 3 púpos evőkanál őrölt paprika, 2 babérlevél, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 dl étolaj, 1 liter a

Lencsegulyás Tovább olvasom »

Savanyú káposztás húsgombócleves gazdagon

Savanyú káposztás húsgombócleves gazdagon Hozzávalók: (12 főre) 90 dkg darált sertéslapocka, 30 dkg kolozsvári szalonna, 1 db füstölt csülök, 45 dkg füstölt kolbász, 90 dkg savanyú káposzta, 15 dkg rizs, 4 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 6 dl tejföl, 3 evőkanál liszt, só, őrölt bors, őrölt kömény, 1 púpos evőkanál zsír, másfél evőkanál őrölt paprika,

Savanyú káposztás húsgombócleves gazdagon Tovább olvasom »

Újfalui nyertes ragu

Újfalui nyertes ragu Hozzávalók: (12 főre) 2 kg sertéscomb, 50 dkg csiperkegomba, 50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem, zeller), 1 kg füstölt, előfőzött csülök, 1 liter csülök főzőlé, 20 dkg zöldborsó, kevés szárított vargánya, 20 dkg kolozsvári szalonna, fél szál füstölt kolbász, 2 paprika, 2 paradicsom, 50 dkg vöröshagyma, 2 krumpli, 1 csokor petrezselyemzöld, 2

Újfalui nyertes ragu Tovább olvasom »

Babgulyás rántva

Babgulyás rántva Hozzávalók: 80 dkg sertéscomb, 30 dkg füstölt nyúlja (vagy tarja, csülök), 80 dkg tarkabab, 1 teáskanál őrölt feketebors, 4 teáskanál őrölt paprika, 6 babérlevél, 2 vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál liszt, 3 evőkanál sertészsír, só, 2 evőkanál 20%-os ecet. A tálaláshoz tejföl. A babot előválogatjuk, többször átmossuk, és hideg vízben feltesszük főzni.

Babgulyás rántva Tovább olvasom »

Füstölt csülkös babpörkölt rézbográcsban

Füstölt csülkös babpörkölt rézbográcsban Hozzávalók: (10 főre) 1 kg füstölt hátsó csülök, 50 dkg füstölt nyúlja, 1 kg sertéslapocka, 20 dkg füstölt szalonna, 2 kg előfőzött fehérbab, 30 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 tv-paprika, fél csípős zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 fakanál sertészsír, 1 evőkanál paprikakrém, 2 evőkanál őrölt paprika, só, őrölt feketebors, csípős paprika.

Füstölt csülkös babpörkölt rézbográcsban Tovább olvasom »

Öreglebbencs Tóalmásosan

Öreglebbencs Tóalmásosan Hozzávalók (10 főre): 2 kg krumpli, 30 dkg füstölt szalonna, 1 füstölt hátsó csülök, 5 tv-paprika, 70 dkg vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 1 kg lebbencstészta, 10 dkg őrölt paprika, 3 dkg őrölt feketebors, 1 kávéskanál őrölt kömény, 1 evőkanál majoránna, ¼ csípős paprika, fél liter paradicsomlé. A szalonnát és a csülköt kis kockákra

Öreglebbencs Tóalmásosan Tovább olvasom »

Nokedli leves gazdagon

Nokedli leves gazdagon Hozzávalók (10 főre): 30 dkg füstölt szalonna, 4 evőkanál sertészsír, 4 nagy fej vöröshagyma, 2 kg burgonya, 4 tv-paprika, 5 paradicsom, 2 evőkanál só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 1 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 1 pár Tóalmási füstölt kolbász, 2 kg hátsó füstölt csülök, 1 csokor zeller, 1 kis fej kelkáposzta. A nokedlihez: 2

Nokedli leves gazdagon Tovább olvasom »

Savanyú káposztás bableves

Savanyú káposztás bableves – Bohnesuppe Hozzávalók: 30 dkg fejtett bab, 5 sárgarépa, 5 petrezselyem, 2 szelet zeller, fél karalábé, 1 csokor zellerzöld, füstölt csülök csontja, vagy kis darab sonka, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál zsír, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt paprika, 25 dkg savanyú káposzta. Fél liter vízben feltesszük a babot melegedni. Közben megtisztítjuk

Savanyú káposztás bableves Tovább olvasom »

Cipóban sült kemencés csülök

Cipóban sült kemencés csülök Hozzávalók: 1,5 kg füstölt, főtt, kicsontozott csülök, 4 evőkanál mustár. A páchoz: vöröshagyma, majoránna, egész feketebors, babérlevél, fokhagyma, víz. A tésztához: 1 kg liszt, 3 dkg élesztő, 2,5 dkg só, fél liter langyos víz. A füstölt csülköt megfőzzük, kicsontozzuk, és a megtisztított, összevágott hagymákkal és fűszerekkel együtt tálba helyezzük. Felöntjük vízzel,

Cipóban sült kemencés csülök Tovább olvasom »