füstölt kolbász

Rongyos ragu hasított tésztával

Rongyos ragu hasított tésztával Hozzávalók: 4 szelet sertéscomb, 30 dkg füstölt kolbász, 20 dkg füstölt tarja, 20 dkg füstölt oldalas, 1 vöröshagyma, 2 fakanál zsír, 1 tv-paprika, 1 csípős paprika, 1 paradicsom, csipetnyi só, 1 teáskanál őrölt bors, 1 púpos teáskanál őrölt paprika, 1 dl sűrű paradicsomlé. A tésztához: 50 dkg liszt, víz, 1 teáskanál […]

Rongyos ragu hasított tésztával Tovább olvasom »

Patai betyár pecsenye

Patai betyár pecsenye Hozzávalók: 6 szelet sertéstarja, 6 szelet füstölt szalonna, 20 dkg füstölt kolbász, 2 vöröshagyma, zsír, 3 paprika, 3 paradicsom, só, őrölt feketebors. A körethez: 8 közepes krumpli, 1 ág rozmaring, sertészsír, só, bors. Egy tepsit kizsírozunk. A tarja szeletek két oldalát besózzuk, borsozzuk, belehelyezzük a sütőformába, egy deci vizet öntünk alá, lefedjük,

Patai betyár pecsenye Tovább olvasom »

Bableves metélt tésztával és törött bab

Bableves metélttésztával és törött bab Hozzávalók: 40 dkg száraz gyöngybab, 1 közepes vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 petrezselyem, 2 sárgarépa, 2 szál lestyán, 2 zöld hüvelyes paprika, 2 cseresznye paprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 2,5 dl füstölt alaplé, 5 dkg sertészsír, 1 teáskanál őrölt paprika, só, 10 dkg füstölt kolbász. A rántáshoz: 1 fakanál sertészsír, 3

Bableves metélt tésztával és törött bab Tovább olvasom »

Burgonyafőzelék hagymával és kolbásszal

Burgonyafőzelék hagymával és kolbásszal Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2 vöröshagyma, 30 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, 2 evőkanál 10%-os ecet, só, 5 fakanál sertészsír, 5 fakanál liszt, késhegynyi őrölt feketebors, 2 babérlevél. A krumplit megtisztítjuk, félkarikákra vágjuk. Megsózzuk, rádobjuk a babérleveleket, csipetnyi borsot, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a lábas tartalmát. Feltesszük főzni.

Burgonyafőzelék hagymával és kolbásszal Tovább olvasom »

Leves sült reszelt tésztával

Krészti kerstlsuppe – leves sült reszelt tésztával Hozzávalók: 10-15 dkg liszt, 1 tojás, 2 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 evőkanál házi paprikakrém, 1 teáskanál őrölt paprika, 2 fakanál sertészsír, 10 dkg füstölt kolbász, 2 evőkanál tejföl. A lisztet tálba borítjuk, ráütjük a tojást, és kemény tésztát gyúrunk belőle. Munka közben annyi lisztet szórunk

Leves sült reszelt tésztával Tovább olvasom »

Sonkás, kolbászos árpagyöngy leves

Sonkás, kolbászos árpagyöngy leves Hozzávalók (6-8 főre): 40 dkg parasztsonka, 40 dkg füstölt kolbász, 3 sárgarépa, 3 petrezselyem, fél zellergumó, 8 nagyobb burgonya, 2 dl paradicsomlé, 1 tv-paprika, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 1 kávéskanál egész kömény, 1 kávéskanál egészbors, 20 dkg árpagyöngy, só, 1 evőkanál sertészsír, 1 evőkanál őrölt paprika, 2 evőkanál

Sonkás, kolbászos árpagyöngy leves Tovább olvasom »

Nokedli leves gazdagon

Nokedli leves gazdagon Hozzávalók (10 főre): 30 dkg füstölt szalonna, 4 evőkanál sertészsír, 4 nagy fej vöröshagyma, 2 kg burgonya, 4 tv-paprika, 5 paradicsom, 2 evőkanál só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 1 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 1 pár Tóalmási füstölt kolbász, 2 kg hátsó füstölt csülök, 1 csokor zeller, 1 kis fej kelkáposzta. A nokedlihez: 2

Nokedli leves gazdagon Tovább olvasom »

Kolbászos pogácsa

Kolbászos pogácsa Hozzávalók (2 tepsire való adag): 1 kg liszt, csipetnyi cukor, 10 dkg vaj, 5 dkg élesztő, 2 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 tojás sárgája, 5,5 dl tej. A töltelékhez: 3 szál új fokhagyma, 30 dkg darált füstölt kolbász, 10 dkg vaj. A tetejére: 2 tojás, 3 evőkanál tej, 10 dkg tökmag,

Kolbászos pogácsa Tovább olvasom »

Gombai búbos káposzta

Gombai búbos káposzta Hozzávalók: 70 dkg sertéskaraj, 1,8 kg karikákra vágott, félig megfőzött burgonya, 1 kg savanyú káposzta, 15 dkg füstölt szalonna, 15 dkg füstölt kolbász, 3 dl tejföl, 2 dl étolaj, 10 dkg liszt, 1 teáskanál őrölt paprika, 2 teáskanál őrölt feketebors, só. A karajt szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. Egy lábasban kevés zsiradékon lesütjük

Gombai búbos káposzta Tovább olvasom »

Csókakői kolbászos leves

Csókakői kolbászos leves Hozzávalók: 10 dkg füstölt kolbász, 5 dkg füstölt szalonna, 10 dkg főtt füstölt sonka, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg zöldbab, 2 evőkanál tejföl, 2 petrezselyemgyökér, 2 sárgarépa, 1 paradicsom, 1 tv-paprika, 1,5 l csontlé, 1 evőkanál sertészsír, 2 vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma. Fűszerek: 1 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 2 csapott

Csókakői kolbászos leves Tovább olvasom »

Rakott nokedli

Rakott nokedli Hozzávalók: 1 kg liszt, 3 tojás, 1 evőkanál só, víz, 2 evőkanál étolaj. A raguhoz: 1 nagyobb fej vöröshagyma, diónyi zsír, 40 dkg füstölt kolbász, 20 dkg füstölt tarja, 30 dkg trappista sajt, 7 dl tejföl. A tepsihez egy fakanál sertészsír. Először a nokedlit készítjük el. A lisztbe beleütjük a tojásokat, sózzuk, majd

Rakott nokedli Tovább olvasom »

Pásztor tarhonya

Pásztor tarhonya Hozzávalók: 2 vöröshagyma, fél evőkanál sertészsír, 15 dkg füstölt szalonna, 20 dkg füstölt kolbász, 30 dkg burgonya, 40 dkg házi tarhonya, 2 csapott evőkanál őrölt paprika, 2 teáskanál só, 1,5 liter víz. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A szalonnát és a kolbászt is felaprítjuk. A zsírt felolvasztjuk, lesütjük benne a hagymát és a

Pásztor tarhonya Tovább olvasom »