füstölt szalonna

Édes káposzta burgonyával

Édes káposzta burgonyával – Sziszkraut Hozzávalók: 1 kisebb fej káposzta, 3 db krumpli, 1 húsos piros paprika, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál köménymag, 2 evőkanál zsír, 4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 2 teáskanál őrölt paprika, 20 dkg házi füstölt szalonna. A nokedlihez: 20 dkg liszt, 2 tojás, 1 kávéskanál só, víz. A káposztát és […]

Édes káposzta burgonyával Tovább olvasom »

Töviskes galuska

Töviskes galuska Hozzávalók: 1 kg krumpli, 50 dkg liszt, 50 dkg rétesliszt, 1 csapott evőkanál só, 1 teáskanál feketebors, 4 tojás, 60 dkg savanyú káposzta, 1 evőkanál sertészsír, 1 teáskanál őrölt paprika, 3 vöröshagyma, 20 dkg házi füstölt szalonna. A krumplit megtisztítjuk, átmossuk, és lereszeljük. Beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, majd a liszteket is hozzáadva

Töviskes galuska Tovább olvasom »

Dámvad pörkölt vargányával

Dámvad pörkölt vargányával Hozzávalók: (8 főre) 3 kg vadhús vegyesen (gerinc, oldalas, lapocka, comb), 25 dkg vargánya, 20 dkg házi füstölt szalonna, 30 dkg újhagyma (vagy vöröshagyma), 10 dkg sertészsír, 2 dl száraz vörösbor, 2 dl sűrű paradicsomlé, 2 tv-paprika, 4 babérlevél, 8 szem borókabogyó, 5 dkg őrölt paprika, só, őrölt feketebors, 4 gerezd fokhagyma.

Dámvad pörkölt vargányával Tovább olvasom »

Kereburgyi

Kereburgyi Hozzávalók: 25 dkg füstölt (mangalica) szalonna, 20 dkg lebbencstészta, 4 főtt fürjtojás, 5 nyers fürjtojás, 1 paprika, 2 paradicsom, 1 csokor petrezselyem zöld, 1 teáskanál só, 2 kávéskanál őrölt fehérbors, kevés zeller zöld, 2 burgonya, 1 vöröshagyma. A krumplit és a vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A szalonnát csíkokra vágjuk, majd kipirítjuk, és a zsírból kiszedjük.

Kereburgyi Tovább olvasom »

Göngyölt tarja párolt rizzsel

Göngyölt tarja párolt rizzsel Hozzávalók: 8 szelet sertéstarja, 30 dkg füstölt házi szalonna, 4 vöröshagyma, 1 dl paprikakrém, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl házi ketchup, fél dl mustár, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt bors. A sütéshez étolaj. A körethez: 20 dkg rizs, 2 dl étolaj, só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 vöröshagyma. A rizshez

Göngyölt tarja párolt rizzsel Tovább olvasom »

Hajdúleves

Hajdúleves Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg lebbencstészta, 50 dkg krumpli, 20 dkg kelkáposzta, 2 vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt paprika. A szalonnát felkockázzuk, kipirítjuk, kiszedjük, és a visszamaradt zsírban barnára sütjük a lebbencstésztát. Ezt is kiszedjük egy tálba. A vöröshagymát és a krumplit megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A

Hajdúleves Tovább olvasom »

Ragadáncsos tészta

Ragadáncsos tészta Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 tojás, só, 20 dkg sajt, 50 dkg krumpli, 2 evőkanál étolaj, 10 dkg húsos szalonna. A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. A levet leöntjük róla, és megtörjük. A sajtot lereszeljük. A liszttel, tojással, csipetnyi sóval és kevés vízzel nem túl kemény tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán

Ragadáncsos tészta Tovább olvasom »

Rakott lepcsánka

Rakott lepcsánka Hozzávalók: (8 főre) 2 kg krumpli, 1 kg savanyú káposzta, 30 dkg füstölt szalonna, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg liszt, 2 tojás, 2 dl étolaj, 15 dkg császárszalonna. A krumplit apróra lereszeljük. Beleütünk két tojást, ízesítjük sóval, borssal, hozzátesszük a lisztet, a zúzott fokhagymát, másfél dl

Rakott lepcsánka Tovább olvasom »

Tirpák tarhonya

Tirpák tarhonya Hozzávalók: 40 dkg húsos szalonna, 40 dkg füstölt kolbász, 2 evőkanál sertészsír, fél karalábé, 2 sárgarépa, 1 petrezselyem, 1 vöröshagyma, 1 paradicsom, 30 dkg tarhonya, 2 fakanál őrölt paprika, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors. A szalonnát és a kolbászt kisebb kockákra vágjuk, és egy nagyobb lábasban a sertészsíron elkezdjük pirítani. A

Tirpák tarhonya Tovább olvasom »

Kenyérlángos

Kenyérlángos Hozzávalók: (20 főre) a kovászhoz: 1 kg liszt, 15 dkg élesztő, 1 kg főtt, áttört krumpli. A lángoshoz: 6 kg liszt, maréknyi só, langyos víz, 2 dl étolaj. A tetejére: 2 kg füstölt szalonna, 2 fej fokhagyma, 4 liter tejföl, 50 dkg kapor, 2 teáskanál só. A sütés előtti este a hozzávalókból langyos vízzel

Kenyérlángos Tovább olvasom »

Bakonyi kötözött karaj

Bakonyi kötözött karaj Hozzávalók: 60 dkg sertéskaraj, 1 kisebb vöröshagyma, 1 dl étolaj, 25 dkg erdei csiperkegomba, kis csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál só, 2 kávéskanál őrölt bors, só, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 1 paprika, 1 tojás, 4 közepes nagyságú burgonya, 2 dl tejföl. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és étolajon megpároljuk. 15 dekányi gombát

Bakonyi kötözött karaj Tovább olvasom »

Sűrű tarhonya

Sűrű tarhonya Hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 30 dkg füstölt kolbász, 40 dkg apró tarhonya, só, 1 közepes burgonya. A szalonnát bográcsban zsírjára pirítjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, rákockázzuk, és üvegesre pároljuk. Rádaraboljuk a kolbászt, hozzáborítjuk a tarhonyát, és enyhén az egészet átpirítjuk. Levesszük a tűzről, hogy meg ne égjen, és bőséges mennyiségű

Sűrű tarhonya Tovább olvasom »