halászlé

Andocsi halászlé csipetkével

Andocsi halászlé csipetkével Hozzávalók: (25 főre) 5 kg ponty, 1,5 kg harcsa, 7 fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 paprika, 5 csípős paprika, 7 evőkanál őrölt paprika, só. Csipetke: 2 tojás, csipetnyi só, 30 dkg liszt. A halakat megtisztítjuk, feldaraboljuk, alaposan besózzuk. Lehetőleg 24 órán át ebben állni hagyjuk, mert a só segít főzés közben a …

Andocsi halászlé csipetkével Tovább »

Laskóvölgyi halászlé

Laskóvölgyi halászlé Hozzávalók: Az alaplébe: süllő, harcsa, ponty, kárász gerince, farka, feje, nyakrésze, 1,2 kg vöröshagyma, egy púpos fakanál sertészsír. A halszeletekhez süllő, harcsa, ponty húsos része, só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 7 teáskanál őrölt paprika, a halak ikrája és teje. A halakat megtisztítjuk, és alaposan átmossuk. A zsírba belekockázzuk a hagymát, rátesszük az alaplébe …

Laskóvölgyi halászlé Tovább »