házi tészta

Tyúkhúsleves cérnametélttel

Tyúkhúsleves cérnametélttel Hozzávalók: 1 egész tyúk, 2 petrezselyem gyökere, 3 sárgarépa, 2 csípős zöldpaprika, 2 paradicsom, fél zellergumó, csokornyi zeller-és petrezselyem zöldje, 6 szem kelbimbó, ízlés szerint 2 cseresznyepaprika, 10 szem egész feketebors, 1 teáskanál egész kömény, 1 evőkanál só, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kisebb szerecsendió. A cérnametélthez: 2 marék liszt, 2 tojás, […]

Tyúkhúsleves cérnametélttel Tovább olvasom »

Tarhonya

Tarhonya Hozzávalók: 1 kg félfogós liszt, 6 tojás, só, kevés víz. A tojásokat felütjük, 2 teáskanál sót teszünk bele, és fél dl vizet. Felverjük, és a lisztbe öntjük. Folyamatosan gyúrjuk, majd morzsolgatjuk. Amikor már eléggé szétesett a tészta, először nagyobb lyukú rostára tesszük, és átrázogatjuk rajta. Ha apróbb tarhonyát szeretnénk készíteni, akkor kisebb lyukú rostán

Tarhonya Tovább olvasom »

Sonkás tészta

Sonkás tészta Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 4 tojás, 2 teáskanál só. A raguhoz: 40 dkg füstölt, főtt sonka (vagy tarja), 1 fakanál sertészsír, 15 dkg gomba, só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 6 tojás, 15 dkg sajt, a sütőforma kikenéséhez sertészsír. A lisztet a tojásokkal, sóval és kevés vízzel tálban

Sonkás tészta Tovább olvasom »

Görcsgaluska és tésztahurka leves

Görcsgaluska és tésztahurka leves Hozzávalók: 50 dkg liszt, 5 egész tojás, 20 dkg húsos, füstölt szalonna, só, őrölt feketebors, 1 paprika, 1 csokor petrezselyem, 2 teáskanál őrölt fűszerpaprika. A lisztből az egész tojásokkal levestésztát gyúrunk. Kicsit pihentetjük, újra átdolgozzuk, és vékonyra kisodorjuk. Hosszú csíkokat vágunk belőle. A húsos szalonnát felkockázzuk, és zsírjára sütjük. A töpörtyűt

Görcsgaluska és tésztahurka leves Tovább olvasom »

Batka -sváb fokhagyma leves

Batka – sváb fokhagyma leves sült levesbetéttel Hozzávalók: 1 fej fokhagyma, 6 dkg vaj, 3 evőkanál liszt, fél liter csontlé, só, 1 dl tejföl. A betéthez: 5 zsemle, 1 kisebb vöröshagyma, 4-5 fakanál sertészsír, 1 csokor petrezselyem, 3 tojás, 2 evőkanál őrölt pirospaprika, 1 csapott evőkanál só. A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A zsemléket

Batka -sváb fokhagyma leves Tovább olvasom »

Öreg lebbencs

Öreg lebbencs Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt, 3 tojás. A leveshez: 30 dkg krumpli, 20 dkg vöröshagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 30 dkg szalonna, 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 1 teáskanál őrölt bors, só, 1 csokor petrezselyem- és zeller zöldje, 40 dkg lebbencs tészta. A tésztához a lisztet a felhabolt tojásokkal elkeverjük, és összegyúrjuk. Gyúródeszkán

Öreg lebbencs Tovább olvasom »

Zöldségleves zabszem tésztával

Zöldségleves zabszem tésztával Hozzávalók: 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, 1 nagyobb szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem gyökere, fél zellergumó, só, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor zeller és petrezselyem zöldje, 1 kávéskanál őrölt feketebors. A zabszem tésztához: 1 tojás, 1 kávéskanál só, liszt. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A sárgarépát is felszeleteljük, és

Zöldségleves zabszem tésztával Tovább olvasom »

Zöldségleves füstölt kolbásszal

Zöldségleves füstölt kolbásszal Hozzávalók: 2 szál petrezselyemgyökér, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg sertészsír, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg házikolbász. A kockatésztához: 1 tojás, liszt. A zöldségeket megtisztítjuk, a petrezselymet és sárgarépát karikákra vágjuk. Egy közepes méretű lábasba beletesszük a zsírt, és fedő alatt megpároljuk benne a zöldségeket: sárgarépát, petrezselymet, hagymát és fokhagymát.

Zöldségleves füstölt kolbásszal Tovább olvasom »