krémes

Hamis krémes

Hamis krémes Hozzávalók: A lapokhoz: 30 dkg liszt, 6 dkg olvasztott vaj, 1 db egész tojás, 1 dkg szalalkáli, 5 dkg kristálycukor, 3 teáskanál kakaópor, 1dl tej. Krém: 2 liter tej, 32 dkg kristálycukor, 8 dkg vaníliáscukor, 2 tojás, 16 dkg liszt. A tésztához a lisztet, a szalalkálit, a tojást, a kristálycukrot, a kakaóport, valamint […]

Hamis krémes Tovább olvasom »

Mákos krémes

Mákos krémes Hozzávalók: (1 nagy, mély tepsihez) Alsó és felső lap: 40 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 1 sütőpor, 2 tojás sárgája, 20 dkg vaj, fél citrom reszelt héja, kevés tej. Piskóta: 10 tojás, 10 evőkanál cukor, 6 evőkanál darált mák, 4 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor. Krém: 4 csomag vaníliás pudingpor,

Mákos krémes Tovább olvasom »

Bácskai krémes

Bácskai krémes Hozzávalók: Tészta: 30 dkg finomliszt, 6 dkg sertészsír, 3 evőkanál porcukor, 1 tojás, 1 dkg szalalkáli, 1 dl langyos tej. Krém: 25 dkg margarin, 6 evőkanál porcukor, 3 evőkanál liszt, 4 dl tej, 2 tojás sárgája, 1 csomag vaníliás cukor. Máz: 2 tojás fehérje, 18 dkg porcukor. A tetejére: 5 dkg csokoládé. A

Bácskai krémes Tovább olvasom »