Hamis krémes

Hamis krémes

Hozzávalók: A lapokhoz: 30 dkg liszt, 6 dkg olvasztott vaj, 1 db egész tojás, 1 dkg szalalkáli, 5 dkg kristálycukor, 3 teáskanál kakaópor, 1dl tej. Krém: 2 liter tej, 32 dkg kristálycukor, 8 dkg vaníliáscukor, 2 tojás, 16 dkg liszt.

A tésztához a lisztet, a szalalkálit, a tojást, a kristálycukrot, a kakaóport, valamint az olvasztott vajat összekeverjük annyi tejjel, hogy sodorható tésztát kapjunk. Ezt gyúródeszkán háromfelé választjuk, kicipózzuk. A lapokat egyenként, vékonyra kisodorva, zsírozott, lisztezett sütőlapon, 160 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt kisütjük.

A krémhez a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, tojást összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet, azzal simára kidolgozzuk.

Lassú tűzön sűrűre főzzük. Még forrón megtöltjük vele a tepsibe helyezett lapokat.

A krém kihűlése után a széleit levágjuk, és szeleteljük. Tetejét megszórhatjuk porcukorral.

Nagyon finom, olcsó, kiadós, szép sütemény