nudli

Kemencében sült savanyú káposztás vaddisznó krumplis nudlival

Kemencében sült savanyú káposztás vaddisznó sült krumplis nudlival Hozzávalók: (10 főre) 3 kg csontos vaddisznókaraj, 2 kg savanyú káposzta, 10 dkg sertészsír, só, bors, 1 fej fokhagyma, 30 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 2 dl olaj, mustár. A nudlihoz: 15-20 dkg liszt, 30 dkg burgonya, 2 tojás, só, a sütéshez étolaj. A bevizsgált vaddisznóhúst beirdaljuk. …

Kemencében sült savanyú káposztás vaddisznó krumplis nudlival Tovább »

Mákos nudli

Mákos nudli Hozzávalók: 1 kg krumpli, 20 dkg liszt, fél merőkanál libazsír, 1 tojás, csipetnyi só, 25 dkg darált mák, 15 dkg cukor, ízlés szerint méz. A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, áttörjük, és megvárjuk, míg kihűl. A legjobb, ha öreg burgonyát használunk hozzá. A tojást felütjük, összekeverjük a libazsírral és csipetnyi sóval. A krumpliba …

Mákos nudli Tovább »

Nudli leves és paprikás nudli

Nudli leves és paprikás nudli Hozzávalók: 1 kg krumpli, só, 2 evőkanál sertészsír, teáskanálnyi tört fokhagyma, 25 dkg liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 4 tojás, 3 púpos teáskanál őrölt paprika. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és enyhén sós, hideg vízben feltesszük főni. Amikor puhára főtt, a levét egy kisebb lábosba leszűrjük, a krumplit összetörjük, és félretesszük …

Nudli leves és paprikás nudli Tovább »