nudli

Vörösboros, gyümölcsös sertéstarja káposztás nudlival

Vörösboros, gyümölcsös sertéstarja káposztás nudlival Hozzávalók: (20 főre) 5 kg sertéstarja, 10 kg vegyes gyümölcs: birskörte, alma, körte. Három liter vörösbor, fokhagyma, szegfűszeg, só, őrölt feketebors. Nudli (4 főre) 50 dkg krumpli, 8 evőkanál liszt, 1 tojás, só, 50 dkg káposzta, 1 evőkanál sertészsír, őrölt bors. A gyümölcsöket megtisztítjuk, négyfelé vágva kicsumázzuk. A krumplit felkockázzuk, […]

Vörösboros, gyümölcsös sertéstarja káposztás nudlival Tovább olvasom »

Medvehagymás nudli

Medvehagymás nudli Hozzávalók: 16 dkg liszt, 1 evőkanál búzadara, 1 teáskanál só, 1 tojás, 50 dkg krumpli, 3 dkg sertészsír, 20 dkg szalonna, 1 csokor medvehagyma, 1 csipetnyi szerecsendió, őrölt feketebors, 3,3 dl tejföl. A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük és kihűtjük. Az apróra vágott szalonnát szép színesre sütjük. A

Medvehagymás nudli Tovább olvasom »

Tojásos nudli

Tojásos nudli Hozzávalók: 60 dkg krumpli, 20 dkg liszt, 1 vöröshagyma, 3 evőkanál sertészsír, 4 tojás, só, őrölt feketebors. A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Ekkor sóval, csipetnyi őrölt borssal ízesítjük, hozzáadunk két evőkanál zsírt, egy egész tojást, és apránként belegyúrjuk a lisztet. Akkor jó, ha nem túl kemény,

Tojásos nudli Tovább olvasom »

Kemencében sült savanyú káposztás vaddisznó krumplis nudlival

Kemencében sült savanyú káposztás vaddisznó sült krumplis nudlival Hozzávalók: (10 főre) 3 kg csontos vaddisznókaraj, 2 kg savanyú káposzta, 10 dkg sertészsír, só, bors, 1 fej fokhagyma, 30 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 2 dl olaj, mustár. A nudlihoz: 15-20 dkg liszt, 30 dkg burgonya, 2 tojás, só, a sütéshez étolaj. A bevizsgált vaddisznóhúst beirdaljuk.

Kemencében sült savanyú káposztás vaddisznó krumplis nudlival Tovább olvasom »

Mákos nudli

Mákos nudli Hozzávalók: 1 kg krumpli, 20 dkg liszt, fél merőkanál libazsír, 1 tojás, csipetnyi só, 25 dkg darált mák, 15 dkg cukor, ízlés szerint méz. A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, áttörjük, és megvárjuk, míg kihűl. A legjobb, ha öreg burgonyát használunk hozzá. A tojást felütjük, összekeverjük a libazsírral és csipetnyi sóval. A krumpliba

Mákos nudli Tovább olvasom »

Nudli leves és paprikás nudli

Nudli leves és paprikás nudli Hozzávalók: 1 kg krumpli, só, 2 evőkanál sertészsír, teáskanálnyi tört fokhagyma, 25 dkg liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 4 tojás, 3 púpos teáskanál őrölt paprika. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és enyhén sós, hideg vízben feltesszük főni. Amikor puhára főtt, a levét egy kisebb lábosba leszűrjük, a krumplit összetörjük, és félretesszük

Nudli leves és paprikás nudli Tovább olvasom »