Hozzávalók: 16 dkg liszt, 1 evőkanál búzadara, 1 teáskanál só, 1 tojás, 50 dkg krumpli, 3 dkg sertészsír, 20 dkg szalonna, 1 csokor medvehagyma, 1 csipetnyi szerecsendió, őrölt feketebors, 3,3 dl tejföl.
A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük és kihűtjük.
Az apróra vágott szalonnát szép színesre sütjük.
A meghűlt krumplihoz lisztet, búzadarát, tojást, aprított medvehagymát, sót, borsot, szerecsendiót, zsírt teszünk. Jó alaposan összegyúrjuk. Lisztezett deszkán is átdolgozzuk, majd négyfelé választjuk. Egyenként hosszú, vékony rudakat sodrunk belőle. Ezeket kis darabkákra vágjuk, majd egyenként nudli alakúra megsodorjuk.
A főzővízbe kevés sót és étolajat öntünk. Amikor felforrt, kifőzzük benne a nudlit. Ezután leszűrjük, a szalonna zsírjában szép aranyló barnára pirítjuk.
Tejföllel és szalonnapörcökkel kínáljuk.