Hozzávalók: (1 nagyobb, magas peremű tepsihez) 30 dkg liszt, 1 sütőpor, 15 dkg sertészsír, 2 tojás, 1,5 dl tejföl, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kg alma, 1 teáskanál fahéj, 20 dkg kristálycukor, 2 csomag puncs ízű pudingpor, 6 dl almalé, 5 dkg darált dió, 10 dkg vágott dió.
Egy tálba beleborítjuk a zsírt, a tojásokat, öt deka porcukrot, majd a tejföllel kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, és összeállítjuk vele a tésztát. Deszkán is átforgatjuk, majd letakarva pihenni hagyjuk.
Az almát lereszeljük, egy lábasban feltesszük párolni. Közben tíz deka cukorral, fahéjjal ízesítjük. Amikor elkészült, hűlni hagyjuk.
A pudingport tíz deka cukorral, és az apránként adagolt almalével simára keverjük. Sűrűre főzzük. A párolt almához adjuk, és az egészet langyosra hűtjük.
A tésztát tepsi nagyságúra sodorjuk. Nyújtófára tekerve, kevés zsírral kikent tepsi aljába borítjuk, kézzel még eligazítjuk, hogy teljesen beterítse. Darált dióval megszórjuk, ráborítjuk az almás krémet, elsimítjuk rajta. Vágott dióval gazdagon megszórjuk a tetejét.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
A sütőformában hagyjuk kihűlni, utána szépen lehet kockákra vágni.