paradicsomlé

Paradicsomos szelet

Paradicsomos szelet Hozzávalók: 6 szelet füstölt sonka (15-20 dkg-os szeletek), 5 dl tej, 5 dkg cukor, 1 vöröshagyma, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 gerezd fokhagyma, 2 dkg só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 6 dl sűrű paradicsomlé, 15 dkg zsír. A sonka szeleteket kiklopfoljuk, és felöntjük meleg tejjel. Lehetőleg egy éjszakán át ebben pihentessük. Ezután vízzel …

Paradicsomos szelet Tovább »

Regölyi paradicsomos káposzta

Regölyi paradicsomos káposzta Hozzávalók: 1 kg oldalas, 1 kisebb fej káposzta, 3 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt bors, 3 babérlevél, 1 vöröshagyma, 5 teáskanál kristálycukor, 7 dl házi paradicsomlé, 2 evőkanál zsír, 2 púpos evőkanál liszt, 2 púpos teáskanál őrölt paprika. Az oldalast a bordák mentén felszeleteljük, beletesszük egy lábasba. A vöröshagymát megtisztítjuk, és szeletekben …

Regölyi paradicsomos káposzta Tovább »

Paradicsomos hús nagygombóccal

Paradicsomos hús nagygombóccal Hozzávalók: A húsleveshez: 1 kg sertéstarja, 2 gerezd fokhagyma, 2 nagy sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 vöröshagyma, 3 szelet zeller, 1 karalábé, só, 15 szem egészbors. A szószhoz: 1 liter házi paradicsomlé, egy fakanál zsír, 1 evőkanál liszt, 1 vöröshagyma, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 kávéskanál só, 2 evőkanál cukor, 1 teáskanál bazsalikom. …

Paradicsomos hús nagygombóccal Tovább »

Disznósajtos mártogatós

Disznósajtos mártogatós – Schwartlitunged Hozzávalók: 1 nagy vöröshagyma, 2 csík füstölt szalonna, 20 dkg disznósajt, 2 dl paradicsomlé. A vöröshagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és szálasra szeleteljük. A szalonnát kisebb kockákra vágjuk, és serpenyőben kisütjük a zsírját. Ráborítjuk a hagymát, majd lepirítjuk. Közben a disznósajtot is felkockázzuk. Amikor szép színesre sült a hagyma, beletesszük a disznósajtot, összeforgatjuk, …

Disznósajtos mártogatós Tovább »

Rozmaringos, paradicsomos tarja

Rozmaringos, paradicsomos tarja Hozzávalók: (8 főre) 2 kg tarja, 1 l paradicsomlé, 3 evőkanál sertészsír, 3 fej fokhagyma, 2 ág rozmaring, 5 babérlevél, 3 teáskanál őrölt feketebors, só, 2 csapott evőkanál cukor. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, a nagyobbakat kétfelé vágjuk. Mindkét oldalukon átsózzuk. Egy nagy lábasban felolvasztjuk a zsírt, ráhelyezzük a tarjákat, és kifehéredésig sütjük. …

Rozmaringos, paradicsomos tarja Tovább »

Székelykáposzta gombával

Székelykáposzta gombával Hozzávalók: 50 dkg sertés fejhús, 3 vöröshagyma, 1 evőkanál sertészsír, 2 evőkanál őrölt paprika, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 5 dl paradicsomlé, 10 dkg vargánya, 50 dkg savanyú káposzta, 2 dl tejföl. A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és egy lábasban, zsíron megpároljuk. Közben a húst kisebb kockákra vágjuk, majd a hagymán kevés …

Székelykáposzta gombával Tovább »

Bazsalikomos paradicsomleves

Bazsalikomos paradicsomleves Hozzávalók: 1 újhagyma, 1 sárgarépa, só, 1 evőkanál cukor, 7 dl paradicsomlé, csipetnyi őrölt feketebors, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál étolaj, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 csokor bazsalikom, pár szál zeller zöld – és oregano, 2 evőkanál tarhonya. A sárgarépát meghámozzuk. A hagymát apróra kockázzuk, beletesszük egy lábasba, és ráreszeljük a sárgarépát. Öntünk …

Bazsalikomos paradicsomleves Tovább »

Sváb gombóc

Sváb gombóc Hozzávalók: (10 főre) 1,5 kg darált lapocka, 3 tojás, só, 3 púpos evőkanál őrölt paprika, 30 dkg rizs, 2 kávéskanál őrölt feketebors, 8 babérlevél, 3 teáskanál egészbors, 50 dkg vöröshagyma, 4 evőkanál sertészsír, 1,5 liter abalé (húslé), 2,5 kg káposzta, 5 dl paradicsomlé, 2 púpos evőkanál liszt. Tálaláshoz tejföl. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró …

Sváb gombóc Tovább »

Tavaszi raguleves

Tavaszi raguleves Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 20 dkg sertéskaraj, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 1 zellergumó, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 teáskanál paprikakrém, só, 1 kávéskanál őrölt fehérbors, 10 dkg zöldborsó, 1,5 dl paradicsomlé, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor zeller-és petrezselyemzöld, 1 fakanál sertészsír. A tésztához: 1 tojás, 10 dkg liszt, csipetnyi só. A zöldségféléket …

Tavaszi raguleves Tovább »

Hagymatokány puliszkával

Hagymatokány puliszkával Hozzávalók: 0,5 kg lila hagyma, 0,5 kg vöröshagyma, 2 dl paradicsomlé (vagy 2 db paradicsom), 4 evőkanál étolaj, 3 teáskanál őrölt paprika, 2 kávéskanál só, 2 csapott teáskanál őrölt bors, 1 kávéskanál paprikakrém. A puliszkához: 30 dkg kukoricadara, 2 kávéskanál só, 1 liter víz. A hagymákat megtisztítjuk, és fél karikákra vágjuk. Nagyobb serpenyőben …

Hagymatokány puliszkával Tovább »

Paradicsomos húsgombóc

Paradicsomos húsgombóc Hozzávalók: 60 dkg darált, vegyes sertéshús (dagadó, tarja, comb), 1 evőkanál őrölt paprika, 2 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál majoránna, egy kisebb vöröshagyma, 1 teáskanál fokhagymapor, 2 tojás, 15 dkg rizs. A mártáshoz: 1 liter paradicsomlé, 2 evőkanál liszt, 1,5 evőkanál zsír, 2-3 evőkanál cukor, 1 fél tv-paprika, 1 teáskanál …

Paradicsomos húsgombóc Tovább »

Nyúl erdei gombákkal

Nyúl erdei gombákkal Hozzávalók: (16 főre) 4 kg nyúlhús, 1 dl paradicsomlé, 2 paradicsom, 1 fej fokhagyma, 6 db vöröshagyma, 4 paprika, kisebb csípős paprika, só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 1 kávéskanál őrölt kömény, 2 teáskanál kakukkfű, 3 evőkanál őrölt paprika, 1 dl szódavíz, 1 kg vegyes erdei gomba, 2 dl vörösbor, 2 fakanál sertészsír. …

Nyúl erdei gombákkal Tovább »