pite

Túrós kelt pite

Túrós kelt pite Hozzávalók: 70 dkg liszt, 4 tojás, 5 dkg élesztő, 5 evőkanál cukor, 1 kávéskanál só, 6 dl tej, 4 evőkanál (kacsa) zsír. A tetejére: 70 dkg túró, 1 csomag mazsola, 15 dkg porcukor, 2 tojás. Az élesztőt a langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. Beletesszük a kacsazsírt, a négy felvert tojást, egy kávéskanál

Túrós kelt pite Tovább olvasom »

Krémes almás pite

Krémes almás pite Hozzávalók: 2 (2,5 dl-es) bögre liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 15 dkg margarin, 1 dl meleg víz. Töltelék: 1 kg alma, cukor, őrölt fahéj. Krém: 3,3 dl tejföl, 1 tojás, 1 bögre cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor. A forma előkészítéséhez margarin és zsemlemorzsa. Az almát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Ízlés szerint cukrot, fahéjat

Krémes almás pite Tovább olvasom »

Pecc pite

Pecc pite Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg cukor, 2 tojás, csipetnyi só, 3 dkg élesztő, 15 dkg vaj, kb. 1 liter zsíros tej. A tepsi kikenéséhez vaj, vagy zsír. A sütemény tetejére porcukor, a tálaláshoz savanykás lekvár. A lisztbe kristálycukrot, puha vajat teszünk, beleütjük a tojásokat, csipetnyi sót adunk hozzá, belereszeljük az élesztőt, és

Pecc pite Tovább olvasom »

Tejes pite

Tejes pite Hozzávalók: 8 tojás, 40 dkg kristálycukor, 1 teáskanál só, 2 liter tej, 80 dkg liszt, 10 dkg vaj, baracklekvár. Az egész tojásokat tálba ütjük, felverjük, habosra keverjük benne a kristálycukrot. Sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk a tejet és a lisztet. Alaposan eldolgozzuk, és a híg masszát vastagon kivajazott, nagyméretű sütő tepsibe öntjük. Kb. 50

Tejes pite Tovább olvasom »