puliszka

Kemencés kakaspörkölt kukorica gancával

Kemencés kakaspörkölt kukorica gancával Hozzávalók: 1 kisebb kakas, 3 paradicsom, 2 vöröshagyma, 10 dkg sertészsír, őrölt paprika, 2 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt bors. A gancához: 25 dkg kukoricadara, 2-3 evőkanál sertészsír, só, 1 liter forró víz. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A kakast feldaraboljuk, megmossuk. Egy agyagedény aljába beletesszük a háját, és a zsírt. Megszórjuk […]

Kemencés kakaspörkölt kukorica gancával Tovább olvasom »

Vörösborban pácolt vadnyúl piszkeszósszal és kukoricabodakkal

Vörösborban pácolt vadnyúl piszkeszósszal és kukoricabodakkal Hozzávalók: 1 egész tisztított nyúl, 2 dl tejföl, 40 dkg füstölt szalonna, 4 nagyobb sárgarépa, 2 petrezselyem, 3 dl száraz vörösbor, 6 kockacukor, 2 citrom, 1 evőkanál liszt, só, őrölt feketebors, 2 babérlevél, szerecsendió, 1 fej fokhagyma. A pácoláshoz fokhagymás, sós tej. Piszkeszósz: 50 dkg piszke (egres), 1 citrom,

Vörösborban pácolt vadnyúl piszkeszósszal és kukoricabodakkal Tovább olvasom »

Rántott hús máléval

Rántott hús máléval Hozzávalók: 1 kg sertéstarja, 40 dkg vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, kevés sertészsír. A máléhoz: 1 liter víz, 30 dkg kukoricadara, 1 kávéskanál só. A húst nagyobb kockákra vágjuk, a vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, a fokhagymát áttörjük. A zsíros tarját lábasba borítjuk és lassú tűzön kevergetve elkezdjük

Rántott hús máléval Tovább olvasom »

Hagymatokány puliszkával

Hagymatokány puliszkával Hozzávalók: 0,5 kg lila hagyma, 0,5 kg vöröshagyma, 2 dl paradicsomlé (vagy 2 db paradicsom), 4 evőkanál étolaj, 3 teáskanál őrölt paprika, 2 kávéskanál só, 2 csapott teáskanál őrölt bors, 1 kávéskanál paprikakrém. A puliszkához: 30 dkg kukoricadara, 2 kávéskanál só, 1 liter víz. A hagymákat megtisztítjuk, és fél karikákra vágjuk. Nagyobb serpenyőben

Hagymatokány puliszkával Tovább olvasom »

Borsos pisztráng juhtúrós puliszkával

Borsos pisztráng juhtúrós puliszkával Hozzávalók: 5 pisztráng, 2 teáskanál só, 1 teáskanál bors, 5 gerezd fokhagyma, a sütéshez extra szűz olívaolaj. A puliszkához: 40 dkg kukoricadara, 20 dkg kukoricaliszt, 1 teáskanál só, 40 dkg juhtúró, 2 csokor zöldhagyma, 5 dkg vaj, 2 teáskanál vágott kapor, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál bors. Az öntethez: 3 dkg

Borsos pisztráng juhtúrós puliszkával Tovább olvasom »

Kukruc flutet – sült kása szilvalekvárral

Kukruc flutet – sült kása szilvalekvárral Hozzávalók: 0,5 l tej, 20 dkg kukoricadara, csipetnyi só, 1 púpos evőkanál cukor, 6 púpos evőkanál zsemlemorzsa, 1 fakanál sertészsír, 2 dl szilvalekvár. A tejet lábasban csipetnyi sóval, és egy evőkanál cukorral felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük a kukoricadarát, és sűrűre főzzük. Akkor lesz jó, amikor elkezd puffogni.

Kukruc flutet – sült kása szilvalekvárral Tovább olvasom »

Tejszínes gomba puliszkával

Tejszínes gomba puliszkával Hozzávalók: 80 dkg gomba, 1,5 dl főzőtejszín, 1 teáskanál kakukkfű, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 0,5 dl étolaj, 2 vöröshagyma, 2 csapott evőkanál őrölt paprika, 1 teáskanál só, 1 babérlevél. A puliszkához: 20 dkg kukoricadara, 1 teáskanál só. A gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük. A hagymát finomra felaprítjuk. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az étolajat,

Tejszínes gomba puliszkával Tovább olvasom »

Pulyka fokhagymásan, puliszkával

Pulyka fokhagymásan, puliszkával Hozzávalók: 1,5 kg pulykamell, só, 1 csokor kakukkfű, teáskanálnyi őrölt feketebors, 2 babérlevél, 2 evőkanálnyi margarin, 6 gerezd fokhagyma, 3 dl tejszín, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál tejföl. A puliszkához: 35 dkg kukoricadara, 1 teáskanál só, 2 evőkanál sertészsír. Az egész pulykamellet minden oldalán enyhén besózzuk, borssal átdörzsöljük. Előre beáztatott agyag edénybe

Pulyka fokhagymásan, puliszkával Tovább olvasom »