saláta

Szaftos hús

Szaftos hús Hozzávalók: 50 dkg rövidkaraj, 1 teáskanál só, 15 dkg liszt, 1 evőkanál zsír, 1 fej fokhagyma. A hagymás krumplihoz: 1 kg krumpli, 1 nagyobb vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, só, 2 teáskanál őrölt paprika. Az uborkasalátához: 1 kg uborka, só, 1 teáskanál őrölt paprika, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál cukor, 1 […]

Szaftos hús Tovább olvasom »

Tejfölös saláta krumpli puffanccsal

Tejfölös saláta krumpli puffanccsal Hozzávalók: A salátához: 1 nagyobb fej saláta, 20 dkg füstölt szalonna, 4 gerezd fokhagyma, só, 2 dl tejföl. Öntet: 2 dl víz, 2 teáskanál cukor, 1 evőkanál ecet, csipetnyi só. A puffancshoz: 30 dkg krumpli, 30 dkg liszt, 1 tojás, 2 kávéskanál só, 2,5 dkg élesztő, 2 dl tej, 1 teáskanál

Tejfölös saláta krumpli puffanccsal Tovább olvasom »

Mundéros csuka másképp

Mundéros csuka másképp Hozzávalók: 2 kg tisztított, kifilézett, sűrűn beirdalt csuka, 2 kg vöröshagyma, 3 fej fokhagyma, 2 paradicsom, 2 paprika, 2 evőkanál mustár, 2 evőkanál őrölt feketebors, 3 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 2 dl sör, 1 dl étolaj, só, 2 dl tejföl, 40 dkg füstölt szalonna kisütve. A hagymás krumplihoz: 2 kg krumpli, 5 vöröshagyma,

Mundéros csuka másképp Tovább olvasom »

Hagymás nokedli döglesztett salátával

Hagymás nokedli döglesztett salátával Hozzávalók: 5 tojás, 3 evőkanál búzadara, 50 dkg liszt, 3 dl víz, 3,5 teáskanál só, 5 közepes nagyságú vöröshagyma, 1,5 dl étolaj, 2 evőkanál őrölt paprika. A salátához: 3 kisebb saláta, 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál étolaj, 2 kávéskanál só, 5 evőkanál cukor, fél liter víz, 2 evőkanál ecet. A főzővízbe

Hagymás nokedli döglesztett salátával Tovább olvasom »

Salátás húsleves

Salátás húsleves Hozzávalók: 2 csirke far-hát, 1 csirkemell filé, 30 dkg sovány sertéshús, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika, 1 kávéskanál ecet, 5 dkg pirított szezámmag, kis csokornyi koriander, 1 sárgarépa, 3 gerezd fokhagyma, 1 lila hagyma, 1 vöröshagyma, 1 kis fej káposzta, 1 kígyóuborka, 2 evőkanál szójaszósz, só, 6 evőkanál étolaj. A

Salátás húsleves Tovább olvasom »

Badacsonyi gombasaláta

Badacsonyi gombasaláta Hozzávalók: 50 dkg vegyes erdei gomba, 2 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 paradicsom, 2 paprika, 3 tojás, 20 dkg rétesliszt, 10 dkg sertészsír, 5 dl tejföl, 3 teáskanál só, 3 teáskanál őrölt paprika, 2 teáskanál őrölt feketebors, 4 ág kakukkfű, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 dl vörösbor. Először a hagymákat megtisztítjuk, a paprikát

Badacsonyi gombasaláta Tovább olvasom »

Mustáros pontyfilé babsalátával

Mustáros pontyfilé babsalátával Hozzávalók: 2 kg pontyfilé, 3 fej fokhagyma, 15 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 3 kávéskanál őrölt paprika, 4 dl mustár, a sütéshez étolaj. A babsalátához: 50 dkg fehérbab (vagy tarkabab), 4 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 2 púpos kávéskanál őrölt paprika, 8 dl tejföl, 1,5 dl

Mustáros pontyfilé babsalátával Tovább olvasom »

Tojásos nokedli tojás nélkül

Tojásos nokedli tojás nélkül Hozzávalók: 70 dkg liszt, 3 tojás, 3 teáskanál só, 10 dkg húsos szalonna, 4 evőkanál étolaj, 0,5 kg szikkadt kenyér, 2 vöröshagyma, 2 teáskanál őrölt paprika. A salátához: 1 nagyobb fej saláta, 5 evőkanál cukor, 2 evőkanál ecet, 2 teáskanál só, 1 evőkanál étolaj. A lisztbe beleütjük a tojásokat, sózzuk, és

Tojásos nokedli tojás nélkül Tovább olvasom »

Amur kompérágyáson, lórban sütve

Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Hozzávalók: másfél kg tisztított amur, 10 dkg füstölt kenyérszalonna, 10 dkg főtt császárszalonna szeletben, 2 nagyobb, és 5 kisebb vöröshagyma. 4 dl tejföl, 1 tojás, 10 dkg margarin, 3 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál mustár, őrölt bors, só, 2 paprika, 1 paradicsom, másfél kg krumpli (kompér). A savanyúsághoz: 3

Amur kompérágyáson, lórban sütve Tovább olvasom »

Tökmagolajos krumplisaláta

Tökmagolajos krumplisaláta Hozzávalók: 1 kg burgonya, 3 fej lila hagyma, só, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál cukor, 1 kávéskanál őrölt bors, csipetnyi őrölt koriander, fél dl étolaj, 1 dl tökmagolaj. A burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A lila hagymát is felkarikázzuk, és kevés sóval átforgatjuk. Salátalevet készítünk. Az ecetbe cukrot,

Tökmagolajos krumplisaláta Tovább olvasom »

Spárgás vitaminsaláta

Spárgás vitaminsaláta Hozzávalók: 30 dkg spárga, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 1 teáskanál citromlé. 1 fej saláta, kis csokor kapor- és petrezselyem zöld, 2 zöldhagyma, 2 hónapos retek. Az öntethez: 1 dl joghurt, 1 púpos evőkanál porcukor, kevés só, 2 evőkanál étolaj, 2 teáskanál citromlé. A spárgát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Sóval, cukorral, citromlével ízesített

Spárgás vitaminsaláta Tovább olvasom »

Saláta leves

Saláta leves Hozzávalók: 2 fej saláta, fél dl étolaj, 4 evőkanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, só, 1 teáskanál cukor, 2,5 dl tej, kevés ecet. A salátákat alaposan megmossuk, és összetépjük kisebb darabokra. Az étolajat a leveses fazékban felforrósítjuk, és megpirítunk benne két evőkanál lisztet. A fokhagymát megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, és azt is a rántásba

Saláta leves Tovább olvasom »