sertéscomb

Csikós tokány kapros túrógombóccal

Csikós tokány kapros túrógombóccal Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, 30 dkg vöröshagyma, 10 dkg sertészsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál őrölt paprika, csipetnyi őrölt szerecsendió, 3 savanyú uborka, 2 dl tejföl. A gombóchoz: 50 dkg túró, 6 evőkanál búzadara, 2 tojás, 10 dkg vaj, 1 teáskanál só, 1 …

Csikós tokány kapros túrógombóccal Tovább »

Kerekrépa főzelék

Kerekrépa főzelék Hozzávalók: 1 kg savanyított répa, 40 dkg füstölt tarja, 50 dkg sertéscomb, 5 dl paradicsomlé, 2 evőkanál házi zsír, 2 vöröshagyma, 1 kávéskanál őrölt bors, 2 teáskanál só, 3 evőkanál lecsó, csipetnyi őrölt kömény, 3 teáskanál őrölt paprika, 3 dl tejföl, 3 evőkanál tej, 2 evőkanál liszt. A vöröshagymát kockákra vágjuk, és a …

Kerekrépa főzelék Tovább »

Kapros-zöldborsós tokány juhtúrós gerslivel

Kapros-zöldborsós tokány juhtúrós gerslivel Hozzávalók: (12 főre) 3 kg sertéslapocka és comb vegyesen, 1,5 kg vöröshagyma, 1,5 kg zöldborsó, 50 dkg sertészsír, 1 púpos evőkanál só, őrölt feketebors, 1 nagy csokor kapor, 1 nagy csokor petrezselyemzöld. A körethez: 50 dkg árpagyöngy, 4 evőkanál szárított zöldség, 2 evőkanál só, 2 evőkanál őrölt feketebors, 25 dkg juhtúró, …

Kapros-zöldborsós tokány juhtúrós gerslivel Tovább »

Betyárpörkölt “bagolyfül” nokedlivel

Betyárpörkölt „bagolyfül” nokedlivel Hozzávalók: (10 főre) 80 dkg sertéstarja, 80 dkg sertéscomb, 20 dkg füstölt sonka, 2 nagyobb vöröshagyma, 1,5 dl étolaj, 5 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál só, 7 dl házi paradicsomos lecsó, 3 teáskanál őrölt paprika, 2 teáskanál paprikakrém. A nokedlihez: 10 tojás, 1 kg liszt, 2 teáskanál só, víz. …

Betyárpörkölt “bagolyfül” nokedlivel Tovább »

Józanító máj

Józanító máj Hozzávalók: (8 főre) 1,5 kg sertéscomb, 2 evőkanál sertészsír, 6 vöröshagyma, 1,5 kg sertésmáj, 2 evőkanál ecet, 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál őrölt paprika, 3 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 4 babérlevél, 4 gerezd fokhagyma. A sertéshúst felkockázzuk, mint a pörköltnek valót. A vöröshagymát karikákra vágjuk. A sertésmájat csíkokra szeljük. Egy lábasban …

Józanító máj Tovább »

Májleves

Májleves Hozzávalók: 1 kg sertés csontos hús (lengőborda, szegycsont), 50 dkg színhús (comb, tarja), 50 dkg sertésmáj, 50 dkg vegyes zöldség (zeller, petrezselyem, sárgarépa), 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 4 babérlevél, 3 evőkanál paradicsomlé, 3 teáskanál darált paprika, 2 evőkanál ecet, 1 teáskanál majoránna. A rántáshoz: 2 evőkanál …

Májleves Tovább »

Savanyú répaleves

Savanyú répaleves Hozzávalók:  (8 főre) 1 kg bőrös sertéscsülök és sertéscomb vegyesen, 30 dkg főtt füstölt sonka, 2 kg takarmányrépa, 1 nagyobb vöröshagyma, 2 babérlevél, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál őrölt paprika, 2 teáskanál só, 2 dl tejföl, 4 evőkanál liszt, 5 dkg zsír, 1 evőkanál 10%-os ecet. A húsokat kisebb …

Savanyú répaleves Tovább »

Rizses hús

Rizses hús Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 2 paradicsom, 1 paprika, 1 evőkanál sertészsír, 50 dkg sertéscomb, 50 dkg rizs, 1 teáskanál őrölt paprika, só. A húst kisebb kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk. Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, rávágjuk a hagymát, és lepirítjuk benne. Őrölt paprikát keverünk bele, majd a felkockázott húst hozzáforgatjuk, és felöntjük két deci …

Rizses hús Tovább »

Húsos palacsinta

Húsos palacsinta Hozzávalók: 10 evőkanál liszt, 3 tojás, fél dl étolaj, 1 kávéskanál só, 3 dl tej, 1,5 dl szódavíz. A töltelékhez: 40 dkg sertéscomb, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál sertészsír, 2 evőkanál étolaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál paprikakrém, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál só, 5 dkg vaj, 1 evőkanál …

Húsos palacsinta Tovább »

Sertésragu gombás derelyével

Sertésragu gombás derelyével Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, 30 dkg gomba, 15 dkg gyöngyhagyma, só, 1 kávéskanál őrölt bors, 2 babérlevél, 1 szál rozmaring, 1 csokor kakukkfű, 8 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál sertészsír, 1 evőkanál liszt, 1,5 dl fehérbor, 1,5 dl hús alaplé. A derelyéhez: 25 dkg liszt, 3 tojás, 2 tojás sárgája, só, 1 kávéskanál …

Sertésragu gombás derelyével Tovább »

Sertéspörkölt juhtúrós galuskával

Sertéspörkölt juhtúrós galuskával Hozzávalók: (20 főre) 5 kg sertéscomb, 50 dkg vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, só, 1 paprika, 4 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 3 kávéskanál kömény, 3 kávéskanál őrölt feketebors, 1 dl vörösbor, 2 sertésköröm, 3 evőkanál őrölt paprika, 1 csípős paprika. A galuskához: (4 főre) 50 dkg juhtúró, 2 tojás, 30 dkg liszt. A …

Sertéspörkölt juhtúrós galuskával Tovább »

Paradicsomos savanyú máj

Paradicsomos savanyú máj Hozzávalók: 50 dkg sertésmáj, 70 dkg sertéscomb (lapocka), 1 gerezd fokhagyma, 2 vöröshagyma, 4 babérlevél, 1 kávéskanál majoránna, 3 evőkanál étolaj, só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál őrölt paprika, 2 dl paradicsomlé, fél evőkanál 10%-os ecet. A rántáshoz: fél dl étolaj, 3 evőkanál liszt. A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk, és apró …

Paradicsomos savanyú máj Tovább »